Correct Answers (Verified Update)
175 questions with answers
Topic: Salesforce Admin Certification
1. Which schedule type can be defined for a product?
Answer: Quantity Revenue
2. How can a sales user relate an opportunity to a campaign?
Answer: Use the campaign influences related list on the opportunity Select the primary
campaign source for the opportunity
3. Universal Containers set the Organization-Wide Defaults for accounts to public
read/write. The sales management team is importing a new set of account records
and needs to limit access to them. Access should be restricted to the account owner
and members of a public group. How can this be accomplished?
Answer: Update the organization - wide defaults for accounts to private and create a sharing
rule for the group.
4. Universal Containers is capturing a percentage discount directly on an
opportunity record. Sales management needs to include the discounted opportunity
amount in pipeline reports. How can the system administrator make the discounted
amount available?
Answer: Create a formula field to calculate the discounted amount
5. Which setting can a system administrator control in the Salesforce user interface?
(Choose 3)
Answer: Enable enhanced list views Enable hover details Enable spell checker
6. Sales Managers need to view and report on sales revenue across an entire
company without having access to a custom object that tracks personal time-off
request. Which permission should a system administrator enable in a custom profile
to meet this requirement in a private sharing model?
Answer: View All for Opportunities
7. Universal Containers has set the organization-wide default settings for accounts
to private. Amy and bob are on separate sales teams, but are assigned to the same
role in the hierarchy. Amy is a member of the "Sales West" public group and needs
access to all accounts owned by Bob, a member of the "Sales East" group. How
would an administrator grant Amy access to only Bob's accounts?
Answer: Add Amy to Bob's default account team
8. Which record type can be updated when converting a lead
Answer: An existing opportunity record An existing account record
9. A user profile has login hour restrictions set to Monday through Friday 8am to
5pm. The user logged in at 4:30 pm on a Tuesday and it is now 5:01 pm. Which
behavior of the application should the user expect?
Answer: The user will be logged out and any unsaved work in progress will be lost
10. Which functionality is available when customizing tasks?
Answer: Record types can be created for tasks Validation rules can be created for tasks
Page 1
,11. What can an administrator assign to both Ideas and Answers?
Answer: Categories
12. are read-only on record detail pages and can reference fields on a parent object
Answer: Formula Fields
13. can be used when manually sharing a record and can be used in sharing rules
Answer: Public Groups
14. Universal Technology sells software and consulting services. The software sales
team uses a different set of sales stages than the consulting services team. How can
a system administrator set up the process?
Answer: Create a record type for each sales process and assign it to the appropriate profiles
Create a unique list of opportunity stage picklist values for each sales process
15. A system administrator at Universal containers incorrectly imported a set of
records and needs to remove them from Salesforce. Which tool should the
administrator use to complete the task?
Answer: Mass Delete and Data Loader
16. A user receives an error message when attempting to login to Salesforce. What
is the first step the Salesforce administrator should take to troubleshoot the
problem?
Answer: View the login history
17. What determines whether a user can create a new record using a specific record
type?
Answer: Profile
18. Universal Finance has segmented its customer base into two categories: High
Wealth and Retirement. High Wealth accounts should be visible to High Wealth Sales
team members only. Retirement accounts should be visible to all sales users. How
can a system administrator meet this requirement?
Answer: Set the organization-wide default sharing to private and create a sharing rule to
share Retirement accounts with all Sales users
19. must be enabled by an administrator and It is available to users without a mobile
license
Answer: Mobile Metlife
20. A marketing user has received a file of leads to import into Salesforce. What is
the best way to avoid duplicating records?
Answer: Import Wizard
21. Which functionality is available when enhanced lists are enabled?
Answer: Create new records from a list view Edit multiple records directly from a list view
22. A marketing manager needs to view summary metrics across a set of related
campaigns. How can this be accomplished?
Answer: Create a campaign hierarchy and include the related campaigns
23. What does the report type determine when a new report is created?
Answer: The fields available The object included The default columns
Page 2
, 24. with you can View a list of files shared with a Chatter group and Post files from a
Salesforce Content library to a Chatter feed
Answer: Chatter files
25. Universal Containers populates the industry field on each account record. The
Vice president of sales would like the industry information on related opportunity
records and updated when the value is updated on the account record. How can a
system administrator meet his requirement?
Answer: Create two separate lead process and record types
26. How can a System Administrator restrict users from viewing certain fields in list
views, searches and reports?
Answer: Set the field to hidden on the user profile
27. can be filtered using AND, OR and NOT filters can be filtered by record ownership
Answer: List views
28. Universal Containers outsources its first tier of customer support to a partner.
What can be used to identify all individuals who contribute to resolving a case?
Answer: Case Teams
29. What should be used to control a user's ability to view a dashboard?
Answer: Source Report folder access Dashboard folder access
30. What is a capability of the content delivery feature of Salesforce Content?
Answer: Generates URLs for content files Makes content available to recipients within and
outside of Salesforce Track how often content is viewed if downloaded
31. Universal Containers pushes an account number from an external accounting
system into Salesforce. Sales users must be able to view the account number in
Salesforce, but must not be able to modify it under any circumstances. How can a
system administrator meet this requirement?
Answer: Set the field-level security for account number to visible and read only for the sales
user profile
32. When are workflow rules evaluated based on the order of execution?
Answer: After validation rules After assignment rules
33. Which functionality is available when using the data export service?
Answer: Schedule a recurring export Include attachments
34. Which tool can automatically prevent duplicate records?
Answer: Import Wizard
35. Which statement about record types is true?
Answer: Record types can be used to define picklist values available for a given field The
ability to create records of a specific record type is determined by the profileQ35
36. What automatically occurs when a custom field is deleted?
Answer: The field history tracking data is deleted The field is removed from the associated
page layouts
37. What is required to make a user an approver in the approval process?
Answer: The user must have read permission for the object in the approval process
Page 3