Communicable Diseases
Questions And Answers
100% Verified Latest Update
Section 1: Chain of Infection
Q1. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Incorrect: Incorrect teaching/transmission mode for chain of infection
B) Incorrect: Unsafe/omits critical assessment for chain of infection
C) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
D) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection
Correct Answer: C
Rationale: NUR 001 Chain of Infection: C correct – prioritizes chain of infection break,
correct precautions, evidence-based teaching. Distractors violate isolation, misstate
transmission, or unsafe assessment per 100% Verified standards.
Q2. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection
B) Incorrect: Incorrect teaching/transmission mode for chain of infection
C) Incorrect: Unsafe/omits critical assessment for chain of infection
D) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
Correct Answer: D
,Rationale: NUR 001 Chain of Infection: D correct – prioritizes chain of infection break,
correct precautions, evidence-based teaching. Distractors violate isolation, misstate
transmission, or unsafe assessment per 100% Verified standards.
Q3. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
B) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection
C) Incorrect: Incorrect teaching/transmission mode for chain of infection
D) Incorrect: Unsafe/omits critical assessment for chain of infection
Correct Answer: A
Rationale: NUR 001 Chain of Infection: A correct – prioritizes chain of infection break,
correct precautions, evidence-based teaching. Distractors violate isolation, misstate
transmission, or unsafe assessment per 100% Verified standards.
Q4. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Incorrect: Unsafe/omits critical assessment for chain of infection
B) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
C) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection
D) Incorrect: Incorrect teaching/transmission mode for chain of infection
Correct Answer: B
Rationale: NUR 001 Chain of Infection: B correct – prioritizes chain of infection break,
correct precautions, evidence-based teaching. Distractors violate isolation, misstate
transmission, or unsafe assessment per 100% Verified standards.
Q5. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Incorrect: Incorrect teaching/transmission mode for chain of infection
B) Incorrect: Unsafe/omits critical assessment for chain of infection
C) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
D) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection
,Correct Answer: C
Rationale: NUR 001 Chain of Infection: C correct – prioritizes chain of infection break,
correct precautions, evidence-based teaching. Distractors violate isolation, misstate
transmission, or unsafe assessment per 100% Verified standards.
Q6. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection
B) Incorrect: Incorrect teaching/transmission mode for chain of infection
C) Incorrect: Unsafe/omits critical assessment for chain of infection
D) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
Correct Answer: D
Rationale: NUR 001 Chain of Infection: D correct – prioritizes chain of infection break,
correct precautions, evidence-based teaching. Distractors violate isolation, misstate
transmission, or unsafe assessment per 100% Verified standards.
Q7. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
B) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection
C) Incorrect: Incorrect teaching/transmission mode for chain of infection
D) Incorrect: Unsafe/omits critical assessment for chain of infection
Correct Answer: A
Rationale: NUR 001 Chain of Infection: A correct – prioritizes chain of infection break,
correct precautions, evidence-based teaching. Distractors violate isolation, misstate
transmission, or unsafe assessment per 100% Verified standards.
Q8. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Incorrect: Unsafe/omits critical assessment for chain of infection
B) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
C) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection
, D) Incorrect: Incorrect teaching/transmission mode for chain of infection
Correct Answer: B
Rationale: NUR 001 Chain of Infection: B correct – prioritizes chain of infection break,
correct precautions, evidence-based teaching. Distractors violate isolation, misstate
transmission, or unsafe assessment per 100% Verified standards.
Q9. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Incorrect: Incorrect teaching/transmission mode for chain of infection
B) Incorrect: Unsafe/omits critical assessment for chain of infection
C) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
D) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection
Correct Answer: C
Rationale: NUR 001 Chain of Infection: C correct – prioritizes chain of infection break,
correct precautions, evidence-based teaching. Distractors violate isolation, misstate
transmission, or unsafe assessment per 100% Verified standards.
Q10. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection
B) Incorrect: Incorrect teaching/transmission mode for chain of infection
C) Incorrect: Unsafe/omits critical assessment for chain of infection
D) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
Correct Answer: D
Rationale: NUR 001 Chain of Infection: D correct – prioritizes chain of infection break,
correct precautions, evidence-based teaching. Distractors violate isolation, misstate
transmission, or unsafe assessment per 100% Verified standards.
Q11. A nursing student cares for a patient with chain of infection communicable disease
scenario. Which nursing action demonstrates correct infection control and communicable
disease management per NUR 001?
A) Correct: Chain of Infection – correct infection control, standard precautions,
transmission-based precautions, safe reporting per CDC/WHO guidelines
B) Incorrect: Violates chain of infection isolation precaution or chain of infection