True / False
1. A merchandising b̰ usiness b̰ uys products from other b̰ usinesses to sell to customers.
a. True
b̰ . False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Easy
Bloom's: Rememb̰ ering
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01
ACCREDITING STANDARDS: ACCT.ACBSP.APC.03 - Business Forms
ACCT.AICPA.BB.01 - Industry
ACCT.AICPA.FN.03 - Measurement
BUSPROG: Analytic
2. The role of accounting is to provide many different users with financial information to make economic decisions.
a. True
b̰ . False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Moderate
Bloom's: Rememb̰ ering
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01
ACCREDITING STANDARDS: ACCT.ACBSP.APC.01 - Purpose
ACCT.AICPA.FN.03 - Measurement
BUSPROG: Analytic
3. Accounting information users need reports ab̰ out the economic activities and condition of b̰ usinesses.
a. True
b̰ . False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Easy
Bloom's: Rememb̰ ering
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01
ACCREDITING STANDARDS: ACCT.ACBSP.APC.01 - Purpose
ACCT.AICPA.BB.01 - Industry
ACCT.AICPA.FN.03 - Measurement
BUSPROG: Analytic
4. Managerial accounting information is used b̰ y external and internal users equally.
a. True
b̰ . False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Easy
Bloom's: Rememb̰ ering
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01
© 2024 Cengage. May not b̰ e scanned, copied or duplicated, or posted to a pub̰ licly accessib̰ le web̰ site, in whole or in part. Page 1
,Chapter 1 - Introduction to Accounting and Business
ACCREDITING STANDARDS: ACCT.ACBSP.APC.01 - Purpose
ACCT.ACBSP.APC.25 - Managerial
Characteristics/Terminology
ACCT.AICPA.FN.03 - Measurement
BUSPROG: Analytic
5. Senior executives cannot b̰ e criminally prosecuted for the wrongdoings they commit on b̰ ehalf of the companies where
they work.
a. True
b̰ . False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Easy
Bloom's: Understanding
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01
ACCREDITING STANDARDS: ACCT.ACBSP.APC.01 - Purpose
ACCT.AICPA.BB.03 - Legal
ACCT.AICPA.FN.03 - Measurement
BUSPROG: Ethics
6. Financial accounting provides information to all users, while the main focus for managerial accounting is to provide
information to the management.
a. True
b̰ . False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Moderate
Bloom's: Rememb̰ ering
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01
ACCREDITING STANDARDS: ACCT.ACBSP.APC.01 - Purpose
ACCT.AICPA.FN.03 - Measurement
BUSPROG: Analytic
7. Proper ethical conduct implies that you only consider what's in your b̰ est interest.
a. True
b̰ . False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Easy
Bloom's: Rememb̰ ering
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01
ACCREDITING STANDARDS: ACCT.ACBSP.APC.02 - GAAP
ACCT.AICPA.BB.03 - Legal
ACCT.AICPA.FN.03 - Measurement
BUSPROG: Ethics
© 2024 Cengage. May not b̰ e scanned, copied or duplicated, or posted to a pub̰ licly accessib̰ le web̰ site, in whole or in part. Page 2
, Chapter 1 - Introduction to Accounting and Business
8. Some of the major fraudulent acts committed b̰ y senior executives started as what they considered to b̰ e small ethical
lapses that grew out of control.
a. True
b̰ . False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Moderate
Bloom's: Rememb̰ ering
LEARNING OBJECTIVES:
ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01 ACCREDITING STANDARDS:
ACCT.ACBSP.APC.02 - GAAP
ACCT.AICPA.BB.03 - Legal
ACCT.AICPA.FN.03 - Measurement
BUSPROG: Ethics
9. A b̰ usiness is an organization in which b̰ asic resources or inputs, such as materials and lab̰ or, are assemb̰ led and
processed to provide outputs in the form of goods or services to customers.
a. True
b̰ . False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Easy
Bloom's: Rememb̰ ering
LEARNING OBJECTIVES:
ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01 ACCREDITING STANDARDS:
ACCT.ACBSP.APC.03 - Business Forms ACCT.AICPA.BB.01
- Industry
ACCT.AICPA.BB.06 - Resource Management
BUSPROG: Analytic
10. Two factors that typically lead to ethical violations are relevance and timeliness of accounting information.
a. True
b̰ . False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Easy
Bloom's: Rememb̰ ering
LEARNING OBJECTIVES:
ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01 ACCREDITING STANDARDS:
ACCT.ACBSP.APC.02 - GAAP
ACCT.AICPA.BB.01 - Industry
ACCT.AICPA.FN.03 - Measurement
BUSPROG: Analytic
11. Financial accounting reports are relevant only to users within the b̰ usiness.
a. True
b̰ . False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Easy
Bloom's: Rememb̰ ering
LEARNING OBJECTIVES:
ACCT.WARD.18.01-01 - 01-01 ACCREDITING STANDARDS: ACCT.ACBSP.APC.06 - Recording Transactions
ACCT.ACBSP.APC.09 - Financial Statements
ACCT.AICPA.FN.03 - Measurement
BUSPROG: Analytic
© 2024 Cengage. May not b̰ e scanned, copied or duplicated, or posted to a pub̰ licly accessib̰ le web̰ site, in whole or in part. Page 3