PROJECT" MODULE 7 Questions with Correct Solutions
Question:
1. Planning
Answer:
What stage: Gather available data Prior to occupying TTC zone Consider the needs of all
users Coordinate between adjacent or overlapping projects
Question:
2. Design
Answer:
What stage: Select best traffic control alternative based on: safety, mobility, cost,
constructability
Question:
3. Traffic Factors, characteristics, and speed. Traffic controls, urban features, and traffic
generators
Answer:
What Factors effect the design of a TTC plan
Question:
4. What are the MUTCD categories of Work Duration?
Answer:
Long-term stationary Intermediate-term stationary short-term stationary short-duration
mobile
Question:
5. Occupies location more than 3 days larger channelizing devices and post mounted signs
conflicting roadway markings removed and replaced with temporary markings cover or
remove conflicting signage
Answer:
Long-term stationary (MUTCD work duration category)
Question:
6. More than 1 day, less than 3 days Nightime work of more than 1 hour
Answer:
Intermediate-stationary (MUTCD work duration category)
, Question:
7. Daytime work 1 to 12 hours cones and portable signs
Answer:
Short-term stationary (MUTCD work duration category)
Question:
8. work that moves intermittently or continuously May use truck-mounted impact attenuators
Answer:
Mobile (MUTCD work duration category)
Question:
9. Constructability
Answer:
Nature of the work access requirements drainage issues, drainage during construction
construction equipment size of work space Access to work area room to maneuver equipment
Question:
10. Outside the shoulder On the shoulder with no encroachment on the shoulder with minor
encroachment within the median within the traveled way
Answer:
MUTCD "Locations of work"
Question:
11. Phasing
Answer:
Refers to TTC projects being broken into multiple steps Could be dangerous due to devices
and workers on the move coordination and timing are key
Question:
12. Public relations
Answer:
Working with the media News announcements Phone hotline door hangers / notices PCMS
one of the TMP (Transportation Management Plan) requirements
Question:
13. Notify Those affected Pre-con meeting Inspection before delivery of devices
Answer:
Pre-construction activities