Project Management 9th Edition
Kathy Schwalbe, Verified Chapters
Page 1 of 483
jk jk jk
,True / False
1. Until the 1980s, project management primarily focused on providing schedule and resource data to top
management in the military, computer, and construction industries.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Until the 1980s, project management primarily focused on providing
schedule and resource data to top management in the military, computer, and
construction industries. Today’s project management involves much more, and
people in every industry and every country manage projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy
REFERENCES: p.2
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1 - LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Technology
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge
2. A difference between operations and projects is that operations end when their objectives have bee
jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk
n reached, whereas projects do not.
jk jk jk jk jk
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Projects are different from operations in that they end when their
jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk
objectivesjkhavejkbeenjkreachedjkorjkthejkprojectjkhasjkbeenjkterminated.
jk
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate jk
REFERENCES: p.4
LEARNING OBJECTIVES: jk INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 jk jk jk
NATIONAL STANDARDS: jk United States - BUSPROG: Analytic
jk jk jk jk
TOPICS: What is a Project?
jk jk jk
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension jk
3. Every project should have a well-defined objective.
jk jk jk jk jk jk
a. True
Page 2 of 483 jk jk jk
,2
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:jkAjkprojectjkhasjkajkuniquejkpurpose.jkEveryjkprojectjkshouldjkhavejkajkwell-
definedjkobjective.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy jk
REFERENCES: p.6
LEARNING OBJECTIVES:
jk INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 jk jk jk
NATIONAL STANDARDS:
jk United States - BUSPROG: Analytic
jk jk jk jk
TOPICS: What is a Project?
jk jk jk
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge jk
4. Projects should be developed in increments.
jk jk jk jk jk
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project is developed using progressive elaboration. Projects are often
jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk j
definedjkbroadlyjkwhenjktheyjkbegin,jkandjkasjktimejkpasses,jkthejkspecificjkdetailsjkofjkthejk
k
projectjkbecomejkclearer.jkTherefore,jkprojectsjkshouldjkbejkdevelopedjkinjkincrements.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate jk
REFERENCES: p.6
LEARNING OBJECTIVES:
jk INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 jk jk jk
NATIONAL STANDARDS:
jk United States - BUSPROG: Analytic
jk jk jk jk
TOPICS: What is a Project?
jk jk jk
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension jk
5. Resources in a project should be used effectively because they are limited.
jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project requires resources, often from various areas. Resources,
jk jk jk jk jk jk jk jk jk j
khowever,jkarejklimitedjkandjkmustjkbejkusedjkeffectivelyjktojkmeetjkprojectjkandjkothe
rjkcorporatejkgoals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate jk
REFERENCES: p. 7jk
LEARNING OBJECTIVES:
jk INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 jk jk jk
NATIONAL STANDARDS:
jk United States - BUSPROG: Analytic
jk jk jk jk
TOPICS: What is a Project?
jk jk jk
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension jk
Page 3 of 483
jk jk jk
, 3
6. A project manager’s primary role is to provide the funding for a project.
jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: A project sponsor usually provides the direction and funding for a project.
jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy jk
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
jk jk jk jk
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
jk jk jk jk jk
TOPICS: What is a Project? jk jk jk
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge jk
7. One of the main reasons why project management is challenging is because of the factor of uncertainty.
jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project involves uncertainty. Every project is unique and thus it is so
jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk
metimesjkdifficultjktojkdefinejkitsjkobjectivesjkclearly,jkestimatejkhowjklongjkitjkwilljktakejktojkc
omplete,jkorjkdeterminejkhowjkmuchjkitjkwilljkcost.jkThisjkuncertaintyjkisjkonejkofjkthejkmainjk
reasonsjkprojectjkmanagementjkisjksojkchallenging.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate jk
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES:jk INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 jk jk jk
NATIONAL STANDARDS:jk United States - BUSPROG: Analytic
jk jk jk jk
TOPICS: What is a Project?
jk jk jk
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension jk
8. Questions about how a team will track schedule performance is related to a project’s scope.
jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Project scope deals with questions such as, ―What work will be done
jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk jk
asjkpartjkofjkthejkproject?‖,jk―Whatjkuniquejkproduct,jkservice,jkorjkresultjkdoesjkthejkcustom
erjkorjksponsorjkexpectjkfromjkthejkproject?‖,jkorjk―Howjkwilljkthejkscopejkbejkverified?‖
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate jk
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES:jk INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 jk jk jk
NATIONAL STANDARDS:jk United States - BUSPROG: Technology
jk jk jk jk
Page 3 of 483 jk jk jk