AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. When taking notes in a college class, you should NOT aim to
Answer:
keep a transcript of everything spoken in class.
Question:
2. Which of the following is NOT one of the steps to take in preparation for good note taking?
Answer:
reviewing the results from someone else's quizzes and tests
Question:
3. Information received in the first class is important because
Answer:
the instructor's goals and expectations are outlined.
Question:
4. True or false: By the time we reach college, most of us have developed distinct tastes when it comes to
what we use to take notes.
Answer:
True
Question:
5. In math and accounting classes the recommended writing utensil is a(n) (Remember to type only one
word per blank
Answer:
pencil
Question:
6. Good note taking is best characterized as
Answer:
writing down what will be most useful to you.
Question:
7. Whatever type of notebook you use for taking notes, it is important to
Answer:
write on only one side of the page.
Question:
8. In preparing for good note taking, you should
, Answer:
identify your goals for the course. skim your notes from the previous lecture. complete assignments prior to
class.
Question:
9. through the syllabus is important because it will Understanding the information you receive in the first
class session and
Answer:
help clarify what it is you want to learn from the course help you understand the instructor's goals with the
course.
Question:
10. Effective notetaking includes both
Answer:
listening and thinking.
Question:
11. Why is taking your preferred notetaking tools to class—your favorite kind of pen, or your
laptop—recommended?
Answer:
Not having them will interfere with your getting the most out of class.
Question:
12. Generally speaking, using a ________ is better for taking notes than using a ________ because it is less
likely to smudge and will usually be brighter and clearer.
Answer:
pen; pencil
Question:
13. Which of the following is a recommended notebook style because it permits you to go back later and
change the order of the pages or add material appropriately?
Answer:
loose-leaf
Question:
14. Keys to effective notetaking include
Answer:
actively listening and thinking about the material. writing down the right amount of information.
Question:
15. Listening involves
Answer:
concentration