AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. A medication aide must work under the direct supervision of a licensed nurse
Answer:
TRUE
Question:
2. Types of drug reactions include: Local effect, systemic effect, and emotional (placebo) effect
Answer:
Question:
3. The employee misconduct registry is maintained by:
Answer:
HHSC
Question:
4. Which of the following is an unwanted medication reactions?
Answer:
Allergic reaction, drug side effect, and drug toxicity
Question:
5. Which of the following is considered as misappropriation of property?
Answer:
Exploitation
Question:
6. The initial medication aide permit is valid for:
Answer:
12 months
Question:
7. Medications can be stored in a: Medication room and medication cart
Answer:
Question:
8. A MAR is also known as:
Answer:
Medication administration record
Question:
9. Drug preparations include which of the following?
, Answer:
Solids, semi-solids, and liquids
Question:
10. Which of the following reasons can HHSC deny an application for a permit?
Answer:
The applicant has a felony or misdemeanor conviction of a crime that directly relates to the duties and
responsibilities of a medication aide The applicant is listed as unemployable in the EMR The applicant is
listened with a revoked or suspended status on the HHSC NAR
Question:
11. Which is a type of solid dosage form?
Answer:
Capsule
Question:
12. If a medication aide notices that a resident is experiencing a side effect, the medication aide must:
Answer:
Report to the facility's charge licensed nurse
Question:
13. An applicant for a permit must submit to HHSC, no later than 180 days after enrollment in a training
program, an application, including all required information and documentation on HHSC forms
Answer:
FALSE its 20 days
Question:
14. A prohibited practice for a medication aide includes:
Answer:
Receiving or assuming responsibility for reducing to writing a verbal or telephone order from a healthcare
professional
Question:
15. A medication aide must compete a 7 hour continuing education program approved by HHSC:
Answer:
Before the expiration of the first renewal of the permit
Question:
16. Ophthalmic refers to drugs administered into the
Answer:
Eye
Question:
17. Which website is a good resource pertaining to infection control?