CORRECT ANSWERS
Question:
1. Which of the following is a difference between information and data?
Answer:
Information is processed data, whereas data is unformatted words.
Question:
2. Which of the following accurately describes the function(s) of the business processes component in
information systems?
Answer:
Achieve a task by designing a set of activities
Question:
3. The following are all examples of the risk scenarios associated with information systems except:
Answer:
A freshman college student gets a brand-new smartphone. Right away, she starts searching for and installing
the best applications, including an app for her bank which allows her to take photos of her checks to deposit
them, rather than having to go to the bank in person. The student likes the app so much that she decides to
do all of her banking online via her smartphone.
Question:
4. Which of the following accurately describes the functions of the technology component in information
systems?
Answer:
Collect, process, and store data
Question:
5. What is the use of information systems to the senior management of an organization?
Answer:
Making long-term strategic decisions
Question:
6. Web 2.0 is distinguished because of its use of
Answer:
social networking
Question:
7. Which of the following is not an example of how businesses depend on information systems?
Answer:
An employee checks her work email at home to save time the next day.
, Question:
8. Consider the following questions and scenarios: Who is responsible for the damage caused by accidental
leaks of private information? The employee who misplaced the data? The information systems professional
who designed a flawed system? The person who found the data and didn't return them? The citizens who
failed to check credit reports? Do people who send harsh emails deserve what they get if the information
leaks out? Is it ethical to broadcast a message you receive that was accidentally misdirected? How would
you describe questions of this sort?
Answer:
These are ethical questions that arise when problems occur with information systems. Many have no easy
answers.
Question:
9. In information systems, individual facts or pieces of information (such as words and numbers), are
referred to as __________.
Answer:
data
Question:
10. _____________ draws on researchers from many fields (e.g., sociology, psychology, computer science)
and examines how people, technology, processes, and data work together.
Answer:
Management Information Systems
Question:
11. Web 2.0 is distinguished because of its use of _____________________.
Answer:
social networking
Question:
12. Frank, the marketing manager of an MNC, is in need of information on a competitor's new product
which is to be launched soon. He needs the information to place his own product with a competitive
advantage. Which of the following information would be valuable for his purpose?
Answer:
Accurate information received before the launch of the competitor's product
Question:
13. Apple Corporation's introduction of Siri to gain an advantage over its rivals is an example of
_____________ advantage.
Answer:
Competitive advantage, which is anything that gives a firm a lead over its rivals, can be gained through the
development and application of innovative information systems. SQL, understated, and innovation are not
considered formal types of advantages.
Question:
14. Which of the following correctly describes knowledge?