StudyVault UK BETTER GRADES
YOUR ACADEMIC PARTNER
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
TITLE:
Illustrated Anatomy of the Head and Neck 6th Edition
By Margaret Fehrenbach, Susan Herring | Test Bank
All Chapters Verified
SUBJECT:
Medical Book
TEST BANK
COMPLETE QUESTION BANK UK
ult
✓ Multiple Choice Questions PRACTICE SMART • SCORE HIGHER!
✓ True / False Questions
✓ Short Answer Questions 📚 BUSINESS • ACCOUNTING • ECONOMICS
Va
✓ Essay Questions
✓ Chapter-wise Organization 📚 MANAGEMENT • FINANCE • STATISTICS
✓ Updated & Accurate Content
dy
✓ Covers Key Topics 📚 PSYCHOLOGY • ENGINEERING • COMPUTER SCIENCE
✓ Ideal for Exam Preparation
ISBN:
Stu
9780323613019
9780323613026
WIDE RANGE INSTANT EXAM STUDENTS
OF SUBJECTS DOWNLOAD PREPARATION WORLDWIDE
Editable A4 cover template — replace the blank Title, Subject and ISBN fields.
,StudyVault UK All Chapters verified
Chapter 01: Introduction to Head and Neck Anatomy
Fehrenbach: Illustrated Anatomy of the Head and Neck, 6th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. Which surface of the body is visualized by the clinician when performing an extraoral
examination of the patient’s eyes?
a. Anterior
b. Posterior
c. Superior
d. Lateral
ANS: A
Feedback
A The patient’s eyes are visualized on the anterior surface of the patient’s body.
B The patient’s eyes would not be easily visualized on the posterior of the patient’s
body.
C The patient’s eyes would not be easily visualized from the superior surface of
UK
the patient.
D The patient’s eyes would not be easily visualized on the lateral surface of the
patient’s body. ult
DIF: Comprehension REF: p. 2 OBJ: 1
TOP: CDA, GC, I.A.2 | NBDHE, Anatomic Sciences (Anatomy, Head and neck anatomy)
Va
2. Which of the following is correct concerning the sagittal plane of the body?
a. Parallel to the midsagittal plane
b. Parallel to the coronal plane
dy
c. Parallel to the transverse plane
d. Parallel to the frontal plane
Stu
ANS: A
Feedback
A A sagittal plane is parallel to the midsagittal plane or median plane.
B A sagittal plane is not parallel to the coronal plane but perpendicular.
C A transverse plane is perpendicular to the midsagittal plane or median plane. A
sagittal plane is parallel to the midsagittal plane. Thus a transverse plane is
perpendicular to a sagittal plane and not parallel.
D A sagittal plane is not parallel to the frontal or coronal plane but perpendicular.
DIF: Recall REF: p. 3 OBJ: 1
TOP: NBDHE, Anatomic Sciences (Anatomy, General anatomy)
3. When a patient is in anatomic position, what is the surface of the palms of the hand
considered?
a. Anterior
b. Lateral
All Chapters verified StudyVault UK
,StudyVault UK All Chapters verified
c. Medial
d. Posterior
ANS: A
Feedback
A The palms of the hands in anatomic position are facing toward the front and are
anterior (or ventral).
B The palms of the hands in anatomic position are not facing lateral or away from
the midsagittal plane but are facing toward the front and are anterior (or ventral).
C The palms of the hands in anatomic position are not facing medial or toward the
midsagittal plane but are facing toward the front and are anterior (or ventral).
D The palms of the hands in anatomic position are not facing toward the posterior
or back of the body but are facing toward the front and are anterior (or ventral).
DIF: Recall REF: p. 2 OBJ: 1
TOP: NBDHE, Anatomic Sciences (Anatomy, General anatomy)
4. What is the anatomic relationship of the right arm to the left leg?
a. Sagittal
UK
b. Contralateral
c. Ipsilateral
d. Midsagittal ult
ANS: B
Feedback
A
Va
The two legs are contralateral to each other. Sagittal describes a plane that is
parallel to the midsagittal plane or median plane or a section that is divided by a
sagittal plane.
B
dy
Contralateral structures are located on the opposite side of the body, which is the
anatomic relationship of the right arm to the left leg.
C Ipsilateral refers to structures on the same side of the body and in contrast, the
Stu
two legs are contralateral to each other and thus are located on the opposite side
of the body.
D The two legs are contralateral to each other. Midsagittal describes a plane that
divides the body into right and left halves or a section that is divided by
midsagittal plane or median plane.
DIF: Comprehension REF: p. 5 OBJ: 1
TOP: NBDHE, Anatomic Sciences (Anatomy, General anatomy)
5. What is the anatomic relationship of the muscles to the skin?
a. Anterior
b. External
c. Deep
d. Superficial
ANS: C
Feedback
All Chapters verified StudyVault UK
, StudyVault UK All Chapters verified
A Muscles
are deep to the skin.
B Muscles are deep to the skin.
C Muscles are located inward, away from the body surface, deep to the skin.
D Muscles are deep to the skin.
DIF: Comprehension REF: p. 5 OBJ: 1
TOP: NBDHE, Anatomic Sciences (Anatomy, General anatomy)
6. What is the anatomic relationship of the shoulders to the hips?
a. Deep
b. Medial
c. Inferior
d. Superior
ANS: D
Feedback
A The shoulders are superior to the hips.
B The shoulders are superior to the hips.
C The shoulders are superior to the hips.
UK
D The shoulders are superior to or closer to the head than the hips.
DIF: Comprehension REF: p. 2 OBJ: 1
TOP: NBDHE, Anatomic Sciences (Anatomy, General anatomy)
ult
7. Which of the following is meant by the term “ventral”?
a. Back of an area of the body
Va
b. Front of an area of the body
c. Inner side of an area of the body
d. Outer side of an area of the body
dy
ANS: B
Stu
Feedback
A The back of an area of the body is referred to as the posterior surface.
B The front of an area of the body is referred to as the ventral surface.
C The inner side of an area of the body, away from the body surface, is referred to
as deep.
D The outside of an area of the body, toward the surface, is referred to as
superficial.
DIF: Recall REF: p. 2 OBJ: 1
TOP: NBDHE, Anatomic Sciences (Anatomy, General anatomy)
8. Which of the following describes a patient’s eyes when they are in anatomic position?
a. Closed tightly
b. Looking toward the lateral
c. Looking toward the medial
d. Looking straight forward
ANS: D
All Chapters verified StudyVault UK