StudyVault UK BETTER GRADES
YOUR ACADEMIC PARTNER
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
TITLE:
Campbell Biology in Focus 4th Edition By Lisa Urry,
Michael Cain, Peter Minorsky, Rebecca Orr, Kerry Hull
| Test Bank All Chapters Verified
SUBJECT:
Biology
TEST BANK
COMPLETE QUESTION BANK
✓ Multiple Choice Questions PRACTICE SMART • SCORE HIGHER!
✓ True / False Questions
✓ Short Answer Questions 📚 BUSINESS • ACCOUNTING • ECONOMICS
✓ Essay Questions
✓ Chapter-wise Organization 📚 MANAGEMENT • FINANCE • STATISTICS
✓ Updated & Accurate Content
✓ Covers Key Topics 📚 PSYCHOLOGY • ENGINEERING • COMPUTER SCIENCE
✓ Ideal for Exam Preparation
ISBN:
9780138225216
9780138225070
WIDE RANGE INSTANT EXAM STUDENTS
OF SUBJECTS DOWNLOAD PREPARATION WORLDWIDE
Editable A4 cover template — replace the blank Title, Subject and ISBN fields.
,StudyVault UK All Chapters verified
Campbell Biology in Focus, 4e (Urry)
Chapter 1 Introduction: Evolution and the Foundations of Biology
1.1 Multiple Choice Questions
1) Which of the following terms best describes all of the organisms living in a particular
ecosystem?
A) biological community
B) order
C) family
D) population
Answer: A
Topic: 1.1 The study of life reveals unifying themes
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Learning Outcome: 1.1, V&C 5
Global L.O.: G7
2) Many properties of living things involve the transfer and transformation of energy and matter.
For example, plant chloroplasts convert energy from sunlight to which of the following forms
of energy or matter?
A) the energy of motion
B) carbon dioxide
C) chemical energy
D) oxygen
E) heat energy
Answer: C
Topic: 1.1 The study of life reveals unifying themes
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Learning Outcome: 1.1, V&C 4
Global L.O.: G7
3) The primary source of energy for producers in an ecosystem is
A) light energy.
B) energy from food.
C) heat energy.
D) chemical energy.
1
Copyright © 2025 Pearson Education, Inc.
All Chapters verified StudyVault UK
,StudyVault UK All Chapters verified
Answer: A
Topic: 1.1 The study of life reveals unifying themes
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Learning Outcome: 1.1, V&C 4
Global L.O.: G7
4) Which of the following terms best describes all the living things on Earth along with all the
places where life exists?
A) the ecosystem
B) the biosphere
C) the community
D) the population
Answer: B
Topic: 1.1 The study of life reveals unifying themes
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Learning Outcome: 1.1, V&C 5
Global L.O.: G7
5) Which of the following terms best describes all the living organisms in a particular area along
with all the nonliving aspects of the environment with which the organisms interact?
A) an ecosystem
B) the biosphere
C) a biological community
D) a population
Answer: A
Topic: 1.1 The study of life reveals unifying themes
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Learning Outcome: 1.1, V&C 5
Global L.O.: G7
6) Which of the following terms best describes all the individuals of a particular species living
within the bounds of a specified area?
A) a biological system
B) a biosphere
C) a biological community
D) a population
2
Copyright © 2025 Pearson Education, Inc.
All Chapters verified StudyVault UK
, StudyVault UK All Chapters verified
Answer: D
Topic: 1.1 The study of life reveals unifying themes
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Learning Outcome: 1.1, V&C 5
Global L.O.: G7
7) Which of the following lists best describes the sequential events involved in gene expression
to produce an amino acid chain?
A) DNA → transcription → mRNA → translation → amino acid chain
B) DNA → translation → mRNA → transcription → amino acid chain
C) mRNA → transcription → DNA → translation → amino acid chain
D) mRNA → translation → DNA → transcription → amino acid chain
Answer: A
Topic: 1.1 The study of life reveals unifying themes
Bloom’s Taxonomy: 1-2: Remembering/Understanding
Learning Outcome: 1.1, V&C 5
Global L.O.: G4
8) Investigating the molecular structure of DNA in order to understand the chemical basis of
inheritance is an example of which of the following approaches utilized in the study of
biology?
A) systems biology
B) emergent properties
C) reductionism
D) deductive reasoning
Answer: C
Topic: 1.1 The study of life reveals unifying themes
Bloom’s Taxonomy: 3-4: Applying/Analyzing
Learning Outcome: 1.1, V&C 1
Global L.O.: G2
9) Which of the following lists correctly describes the sequential forms by which energy flows
through an ecosystem from entry to exit?
A) heat → chemical → heat
B) light → heat → chemical
C) light → chemical → heat
D) chemical → heat → light
3
Copyright © 2025 Pearson Education, Inc.
All Chapters verified StudyVault UK