,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
1ST
,7
EDITION BY LEIFER ,7 ,7
Chapter01:Overview ofPerinatalandPediatricNursing inCanada
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
Keenan-Lindsay:Leifer’sIntroduction toMaternityandPediatric Nursingin ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
Canada, 1st Edition
,7 ,7 ,7
MULTIPLE CHOICE ,7
1. Apatient choosesto have a registeredmidwife (RM) provide careduringher pregnancyand for her
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
labour. What does the RM’s scope of practice include? a. Independent comprehensive practice
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
b. Prenatalcare only ,7 ,7
c. Attendance at only low-risk births ,7 ,7 ,7 ,7
d. Only present for home births ,7 ,7 ,7 ,7
ANS: A ,7
The RM provides comprehensive independent prenatal, labour, and postpartum care for up to 6
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
weeks, for women who are low risk. Births may occur in hospital or at home. RMs are regulated
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
health professions who have a 4-year university degree.
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: 7 , OBJ: 3 7 ,7 ,7 ,7 ,7
TOP: Collaborative Care
,7 KEY:NursingProcessStep:N/A
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
2. Whichorganization is responsible for the BabyFriendly Initiative (BFI) in Canada?
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
a. World Health Organization (WHO) ,7 ,7 ,7
b. Breastfeeding Committee for Canada (BCC) ,7 ,7 ,7 ,7
c. UNICEF
d. Public Health Agencyof Canada (PHAC) MNURSINGTB.CO ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 7
,
ANS: B ,7
TheBCC isresponsible for BFIdesignation in Canada. The BCC hasdeveloped the BFI10 Steps
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
and WHO Code Outcome Indicators for Hospitals and Community Health Services, which sets
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
the international standards for the WHO/UNICEF global criteria within the Canadian context.
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 7 OBJ:3|9
, 7 ,7 ,7 , 7 ,7 ,7 ,7 ,7
TOP: The Past
,7 KEY: Nursing Process Step: N/A
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
3. Apregnant woman who has recentlyimmigrated Canada comments to a nurse, “I am afraidof
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
childbirth. It is so dangerous. I am afraid I will die.” What is the best nursing response reflecting
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
cultural safety?
,7 ,7
a. “Maternal mortalityin Canada is extremelylow.” ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
b. “Anesthesiais available to relievepain during labour and childbirth.” ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
c. “Tell me why you are afraid of childbirth.” ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
d. “Your condition will be monitored during labour and birth.” ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
NURSINGTB.COM
,TEST BANK FOR LEIFER'S INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING IN CANADA
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
1ST
,7
EDITION BY LEIFER ,7 ,7
ANS: C ,7
Askingthe patientabouther concerns helps promoteunderstandingand individualizes patient
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
care.
,7
DIF: Cognitive Level: Application REF: 11
, 7 , OBJ: 7
7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
TOP: CulturallySafe Care KEY: Nursing Process Step: Implementation
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
4. An urban area hasbeen reportedto have a high perinatalmortalityrate. Whatinformationdoes this
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
provide?
,7
a. Maternal and infant deaths per 100,000 live births per year ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
b. Deaths of fetuses weighingmore than 500 g per 10,000 births per year ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
c. Deaths of infants up to 1 year of age per 1000 live births per year ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
d. Fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
ANS: D ,7
Theperinatal mortalityrate includes fetal and neonatal deaths per 1000 livebirths per year.
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
DIF: Cognitive Level: Comprehension
, REF: 87 OBJ:10 ,7 ,7 ,7 ,7
TOP: Statistics
,7 KEY: Nursing Process Step: Assessment
,7 ,7 ,7 ,7 ,7
5. What is the focus of current perinatal care?
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
a. Hospital births for the majorityof women ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
b. The traditional family unit ,7 ,7 ,7
c. Care in a labour room and then a birthing room ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
d. A high-qualityfamilyexperience for each patient
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
ANS: D ,7
Current maternitypractice focuses on a high-qualityfamilyexperience for all families.
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
DIF: Cognitive Level: Comprehension
, REF: 7 | 8
7 OBJ:2|8 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
TOP: Perinatal Care
,7 KEY: Nursing Process Step: N/A
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
MNURSINGTB.CO
6. Which organization offers certification for nurses in specialtyareas?
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
a. CNA
b. CAPWHN
c. CANN
d. CAPN
ANS: A ,7
The Canadian Nurses Association offers certification exams for registered nurses in specialty
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
areas including perinatal, community, neonatal, and pediatric intensive care. CAPWHN,
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
CANN, and CAPN are specialtyorganizations for nursing groups in Canada.
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 10
, 7 OBJ: 2 | 3 ,7 ,7 , 7 ,7 ,7 ,7 ,7
TOP: NursingCertification KEY: NursingProcess Step: N/A
,7 ,7 ,7 , 7 ,7 ,7 ,7 ,7
NURSINGTB.COM
,TEST BANK FOR LEIFER'S INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING IN CANADA
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
1ST
,7
EDITION BY LEIFER ,7 ,7
7. Whichof the followingrequires self-reflection and discoveryin order to provide carethat is
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
culturally appropriate? a. Cultural safety
,7 ,7 ,7 ,7 ,7
b. Culturalawareness ,7
c. Cultural humility ,7
d. Culturalcompetence ,7
ANS: C ,7
Cultural humility is the precursor to providing culturally appropriate care. It is a process of self-
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
reflection and discovery to understand one’s own assumptions, biases, and values and how ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
one’s background and social environment have shaped one’s experience
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 4
, 7 OBJ: 1 |7 , 7 ,7 ,7 , 7 ,7 ,7 ,7 ,7
TOP: Cultural Humility KEY: Nursing Process Step: Evaluation
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
8. In 2015, the WHOdevelopedthe Sustainable Development Goals(SDGs). What issues do the new
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
SDG’s include that the Millennium Development Goals (MDGs) did not include? a.
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
Climate change and environmental protection ,7 ,7 ,7 ,7
b. CombatingHIV and malaria ,7 ,7 ,7
c. Eradicatingpovertyand hunger ,7 ,7 ,7
d. Achievinguniversal primaryeducation ,7 ,7 ,7
ANS: A ,7
Climatechangeand environmentalprotection arenewgoals of the SDGs. All other options are part
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
of the MDGs
,7 ,7 ,7
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 13
, 7 OBJ: 16 , 7 ,7 ,7 , 7 ,7 ,7
TOP: Sustainable Development Goals KEY: Nursing Process Step: N/A
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
9. Whatguidelines define multidisciplinarypatientcareintermsof expected outcomeand
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
timeframe from different areas of care provision? a. Clinical pathways
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
b. Nursing outcome criteria ,7 ,7
c. Standards of care ,7 ,7
d. Nursing care plan MNURSINGTB.CO ,7 ,7
ANS: A ,7
Clinical pathways, also known as critical pathways or care maps, are collaborative guidelines
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
thatdefinepatientcareacrossdisciplines. Expectedprogress withina specified timeline is
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
identified.
,7
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 12
, 7 OBJ: 13 , 7 ,7 ,7 , 7 ,7 ,7
TOP: Health Care DeliverySystems KEY: Nursing Process Step: N/A
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
10. A nursing student has reviewed a hospitalized pediatric patient chart, interviewed her mother, and
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
collected admission data. What is the next step the student will take to develop a nursing care plan
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
for this child?
,7 ,7 ,7
NURSINGTB.COM
, TEST BANK FOR LEIFER'S INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING IN CANADA
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
1ST
,7
EDITION BY LEIFER ,7 ,7
a. Identifymeasurable outcomes with a timeline. ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
b. Choose specific nursinginterventions for the child. ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
c. Determine appropriate nursing diagnoses. ,7 ,7 ,7
d. Statenursingactions related to the child’s medical diagnosis.
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
ANS: C ,7
Thenurseuses assessment datatodevelop appropriatenursingdiagnoses. Outcomes and
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
interventions are then developed to address the relevant nursing diagnoses.
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
DIF: Cognitive Level: Application REF: 11
, 7 ,7 ,7 ,7 ,7 OBJ:10 ,7
TOP: Nursing Process
,7 ,7 ,7
KEY: Nursing Process Step: Nursing Diagnosis ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
11. Anursing student on a maternal–newborn rotation questions the floor nurse about the definition of the
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
practical nurse scope of practice. What resource can the nurse suggest to the student?
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
a. CanadianNurses Association ,7 ,7
b. Provincialregulatory board ,7 ,7
c. Federal government ,7
d. CanadianAssociation of Perinatal & Women’s Health Nursing ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
ANS: B ,7
Thescope of practice of the practical nurse is determined bythe provincial board of nursing.
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
DIF: Cognitive Level: Comprehension
, 7 REF: 3 , OBJ: 2 7 ,7 ,7 ,7 ,7
TOP: Standards of Practice KEY: Nursing Process Step: Implementation
,7 ,7 ,7 , 7 , 7 ,7 ,7 ,7 ,7
12. Whichsocialdeterminant of health(SDOH) isspecificallyrelatedto Indigenous people’s
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
health?
,7
a. Colonization
b. Education
c. Social support networks ,7 ,7
d. Employmentand workingconditions ,7 ,7 ,7
ANS: A ,7
All of the SDOH are important but the impactof colonization isrelated specificallyto Indigenous
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
people’s health.
,7 ,7
MNURSINGTB.CO
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 3
, 7 OBJ: 6 , 7 ,7 ,7 , 7 ,7 ,7
TOP: Social Determinants of Health
,7 KEY: Nursing Process Step: N/A ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
13. How does the clinical pathwayor critical pathway improve quality of care?
,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
a. Lists diagnosis-specificimplementations ,7 ,7
b. Outlines expected progress with stated timelines ,7 ,7 ,7 ,7 ,7
c. Prioritizes effective nursing diagnoses ,7 ,7 ,7
d. Describes common complications ,7 ,7
NURSINGTB.COM