xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
1ST
xx
EDITION BY LEIFER xx xx
Chapter01:Overview of Perinataland Pediatric Nursing inCanada
xx xx xx xx xx xx xx xx xx
Keenan-Lindsay: Leifer’s Introduction to Maternity andPediatric Nursing in xx xx xx xx xx xx xx xx
Canada, 1st Edition
xx xx xx
MULTIPLE CHOICE xx
1. A patient chooses to have a registered midwife (RM) provide care duringher pregnancyand for her
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
labour. What does the RM’s scope of practice include? a. Independent comprehensive practice
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
b. Prenatal care only xx xx
c. Attendance at only low-risk births xx xx xx xx
d. Only present for home births xx xx xx xx
ANS: A xx
The RM provides comprehensive independent prenatal, labour, and postpartum care for up to 6
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
weeks, for women who are low risk. Births may occur in hospital or at home. RMs are regulated
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
health professions who have a 4-year university degree.
xx xx xx xx xx xx xx xx
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: 7
x OBJ: 3 x xx xx xx xx
TOP: Collaborative Care
xx KEY:NursingProcess Step:N/A
xx xx x x xx x
2. Which organization is responsible for the Baby Friendly Initiative (BFI) in Canada?
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
a. World Health Organization (WHO) xx xx xx
b. Breastfeeding Committee for Canada (BCC) xx xx xx xx
c. UNICEF
d. Public Health Agencyof Canada (PHAC) MNURSINGTB.CO xx xx xx xx xx x
ANS: B xx
The BCC is responsible for BFIdesignation in Canada. The BCC has developed the BFI10 Steps
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
and WHO Code Outcome Indicators for Hospitals and Community Health Services, which sets
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
the international standards for the WHO/UNICEF global criteria within the Canadian context.
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 7 x OBJ:3|9 x xx xx x x xx x x x
TOP: The Past
xx KEY: Nursing Process Step: N/A
xx xx xx xx xx xx
3. A pregnant woman who has recentlyimmigrated Canada comments to a nurse, “I am afraid of
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
childbirth. It is so dangerous. I am afraid I will die.” What is the best nursing response reflecting
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
cultural safety?
xx xx
a. “Maternal mortality in Canada is extremely low.” xx xx xx xx xx xx
b. “Anesthesia is available to relieve pain during labour and childbirth.” xx xx xx xx xx xx xx xx xx
c. “Tell me why you are afraid of childbirth.” xx xx xx xx xx xx xx
d. “Your condition will be monitored during labour and birth.” xx xx xx xx xx xx xx xx
NURSINGTB.COM
,TEST BANK FOR LEIFER'S INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING IN CANADA
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
1ST
xx
EDITION BY LEIFER xx xx
ANS: C xx
Asking the patient about her concerns helps promote understandingand individualizes patient
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
care.
xx
DIF: Cognitive Level: Application REF: 11
x x x x OBJ: 7 xx xx x x xx xx
TOP: CulturallySafe Care KEY: Nursing Process Step: Implementation
xx xx xx xx xx xx xx
4. An urban area has been reported to have a high perinatal mortalityrate. What information does this
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
provide?
xx
a. Maternal and infant deaths per 100,000 live births per year xx xx xx xx xx xx xx xx xx
b. Deaths of fetuses weighing more than 500 g per 10,000 births per year xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
c. Deaths of infants up to 1 year of age per 1000 live births per year xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
d. Fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year xx xx xx xx xx xx xx xx xx
ANS: D xx
The perinatal mortalityrate includes fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year.
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
DIF: Cognitive Level: Comprehension
x REF: 8
x OBJ:10 xx xx xx x
TOP: Statistics
xx KEY: Nursing Process Step: Assessment
xx xx xx xx xx
5. What is the focus of current perinatal care?
xx xx xx xx xx xx xx
a. Hospital births for the majority of women xx xx xx xx xx xx
b. The traditional family unit xx xx xx
c. Care in a labour room and then a birthing room xx xx xx xx xx xx xx xx xx
d. A high-quality family experience for each patient
xx xx xx xx xx xx
ANS: D xx
Current maternity practice focuses on a high-quality family experience for all families.
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
DIF: Cognitive Level: Comprehension
x REF: 7 | 8
x OBJ:2|8 xx xx xx xx xx x x x
TOP: Perinatal Care
xx KEY: Nursing Process Step: N/A
xx xx xx xx xx xx
MNURSINGTB.CO
6. Which organization offers certification for nurses in specialty areas?
xx xx xx xx xx xx xx xx
a. CNA
b. CAPWHN
c. CANN
d. CAPN
ANS: A xx
The Canadian Nurses Association offers certification exams for registered nurses in specialty
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
areas including perinatal, community, neonatal, and pediatric intensive care. CAPWHN,
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
CANN, and CAPN are specialtyorganizations for nursing groups in Canada.
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 10
x x OBJ: 2 | 3 xx xx x x xx xx xx xx
TOP: Nursing Certification KEY: Nursing Process Step: N/A
xx xx xx x x xx xx xx xx
NURSINGTB.COM
,TEST BANK FOR LEIFER'S INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING IN CANADA
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
1ST
xx
EDITION BY LEIFER xx xx
7. Which of the following requires self-reflection and discoveryin order to provide care that is
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
culturally appropriate? a. Cultural safety
xx xx xx xx xx
b. Cultural awareness xx
c. Cultural humility xx
d. Cultural competence xx
ANS: C xx
Cultural humility is the precursor to providing culturally appropriate care. It is a process of self-
xx x xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
reflection and discovery to understand one’s own assumptions, biases, and values and how xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
one’s background and social environment have shaped one’s experience
xx xx xx xx xx xx xx xx xx
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 4 x xOBJ: 1 | 7 x x xx xx x x xx xx xx xx
TOP: Cultural Humility KEY: Nursing Process Step: Evaluation
xx xx xx xx xx xx
8. In 2015, the WHO developed the Sustainable Development Goals (SDGs). What issues do the new
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
SDG’s include that the Millennium Development Goals (MDGs) did not include? a.
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
Climate change and environmental protection xx xx xx xx
b. Combating HIV and malaria xx xx xx
c. Eradicating poverty and hunger xx xx xx
d. Achieving universal primary education xx xx xx
ANS: A xx
Climate change and environmental protection are new goals of the SDGs. All other options are part
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
of the MDGs
xx xx xx
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 13 x OBJ: 16
x x x xx xx x x xx xx
TOP: Sustainable Development Goals KEY: Nursing Process Step: N/A
xx xx xx xx xx xx xx
9. What guidelines define multidisciplinarypatient care in terms of expected outcome and
xx xx xx x xx xx xx xx xx xx xx
timeframe from different areas of care provision? a. Clinical pathways
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
b. Nursing outcome criteria xx xx
c. Standards of care xx xx
d. Nursing care plan MNURSINGTB.CO xx xx
ANS: A xx
Clinical pathways, also known as critical pathways or care maps, are collaborative guidelines
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
that definepatient care across disciplines. Expected progress within a specified timeline is
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
identified.
xx
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 12 x OBJ: 13
x x x xx xx x x xx xx
TOP: Health Care Delivery Systems KEY: Nursing Process Step: N/A
xx xx xx xx xx xx xx xx
10. A nursing student has reviewed a hospitalized pediatric patient chart, interviewed her mother, and
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
collected admission data. What is the next step the student will take to develop a nursing care plan
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
for this child?
xx xx xx
NURSINGTB.COM
, TEST BANK FOR LEIFER'S INTRODUCTION TO MATERNITY AND PEDIATRIC NURSING IN CANADA
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
1ST
xx
EDITION BY LEIFER xx xx
a. Identifymeasurable outcomes with a timeline. xx xx xx xx xx
b. Choose specific nursing interventions for the child. xx xx xx xx xx xx
c. Determine appropriate nursing diagnoses. xx xx xx
d. State nursing actions related to the child’s medical diagnosis.
xx xx xx xx xx xx xx xx
ANS: C xx
Thenurse uses assessment data to develop appropriate nursingdiagnoses. Outcomes and
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
interventions are then developed to address the relevant nursing diagnoses.
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
DIF: Cognitive Level: Application REF: 11
x x xx xx xx xx OBJ:10 x
TOP: Nursing Process
xx xx xx
KEY: Nursing Process Step: Nursing Diagnosis
xx xx xx xx xx
11. A nursing student on a maternal–newborn rotation questions the floor nurse about the definition of the
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
practical nurse scope of practice. What resource can the nurse suggest to the student?
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
a. Canadian Nurses Association xx xx
b. Provincial regulatory board xx xx
c. Federal government xx
d. Canadian Association of Perinatal & Women’s Health Nursing xx xx xx xx xx xx xx
ANS: B xx
The scope of practice of the practical nurse is determined by the provincial board of nursing.
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
DIF: Cognitive Level: Comprehension
x x REF: 3
x x OBJ: 2 xx xx xx xx
TOP: Standards of Practice KEY: Nursing Process Step: Implementation
xx xx xx x x x x xx xx xx xx
12. Which social determinant of health (SDOH) is specificallyrelated to Indigenous people’s
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
health?
xx
a. Colonization
b. Education
c. Social support networks xx xx
d. Employment and working conditions xx xx xx
ANS: A xx
All of the SDOH are important but the impact of colonization is related specificallyto Indigenous
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
people’s health.
xx xx
MNURSINGTB.CO
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 3
x x x OBJ: 6
x xx xx x x xx xx
TOP: Social Determinants of Health
xx KEY: Nursing Process Step: N/A xx xx xx xx xx xx xx
13. How does the clinical pathway or critical pathway improve quality of care?
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
a. Lists diagnosis-specific implementations xx xx
b. Outlines expected progress with stated timelines xx xx xx xx xx
c. Prioritizes effective nursing diagnoses xx xx xx
d. Describes common complications xx xx
NURSINGTB.COM