CHEMISTRY,
10th Edition,
j i
Zumdahl, DeCoste ji
TESTBANK
ji
, Test Bank for Chemistry 10th Edition Zumdahl
ji ji ji ji ji ji
TestBank forChemistry, 10thEdition,StevenS. Zumdahl, SusanA. Zumdahl, DonaldJ. DeCoste,
ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
ISBN-9781305957404
ji
j i Table of Contents:
ji ji
1. ChemicalFoundations .................................................................................................................. 3
ji
2. Atoms, Molecules, and Ions........................................................................................................... 31
ji ji ji
3. Stoichiometry ................................................................................................................................ 57
4. Typesof Chemical Reactions and Solution Stoichiometry .............................................................. 95
ji ji ji ji ji ji
5. Gases ............................................................................................................................................. 128
6. Thermochemistry ..........................................................................................................................168
7. AtomicStructureand Periodicity .................................................................................................... 198
ji ji ji
8. Bonding:General Concepts .............................................................................................................240
ji ji
9. CovalentBonding: Orbitals ............................................................................................................. 282
ji ji
10. Liquidsand Solids .......................................................................................................................... 312
ji ji
11. Propertiesof Solutions ................................................................................................................... 350
ji ji
12. ChemicalKinetics .......................................................................................................................... 385
ji
13. ChemicalEquilibrium ..................................................................................................................... 434
ji
14. Acids and Bases ..............................................................................................................................462
ji ji
15. Acid-BaseEquilibria ...................................................................................................................... 503
ji
16. Solubilityand Complex Ion Equilibria ............................................................................................. 536
ji ji ji ji
17. Spontaneity,Entropy, and Free Energy ............................................................................................564
ji ji ji ji
18. Electrochemistry ........................................................................................................................... 601
19. TheNucleus: AChemist’s View...................................................................................................... 646
ji ji ji ji
20. TheRepresentative Elements ......................................................................................................... 673
ji ji
21. Transition Metals and Coordination Chemistry ............................................................................... 711
ji ji ji ji
22. Organicand Biological Molecules .................................................................................................. 750
ji ji ji
,Chapter1:ChemicalFoundations
ji ji ji
TestBankforChemistry10thEditionZumdahl
ji ji ji ji ji ji
1. Whichofthe followingis an example of aquantitative observation?
ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
A) Thepiece of metal is longer than the piece of wood. ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
B) Solution 1is much darker than solution 2. ji ji ji ji ji ji ji
C) Theliquid in beaker Ais blue. ji ji ji ji ji ji
D) Thetemperatureof the liquid is 60°C. ji ji ji ji ji ji
E) Atleast two ofthe above (A-D) arequantitative observations.
ji ji ji ji ji ji ji ji ji
ANS: D DIF: Easy j i REF: 1.2 j i
KEY: Chemistry|generalchemistry|general concepts |scientificmethod MSC:
j i ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
Conceptual
ji
2. Aquantitative observation
ji ji
A) contains a numberand a unit ji ji ji ji ji
B) does not contain a number ji ji ji ji
C) alwaysmakes a comparison ji ji ji
D) must beobtained through experimentation ji ji ji ji
E) is none of these ji ji ji
ANS: A DIF: Easy j i REF: 1.2 j i
KEY: Chemistry|generalchemistry|general concepts |scientificmethod MSC:
j i ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
Conceptual
ji
3. Generally,observedbehaviorthatcanbe formulatedintoastatement,sometimes ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
mathematical in nature, is called a(n)
ji ji ji ji ji ji
A) observation
B) measurement
C) theory
D) naturallaw ji
E) experiment
ANS: D DIF: Easy j i REF: 1.2 j i
KEY: Chemistry|generalchemistry|general concepts |scientificmethod MSC:
j i ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
Conceptual
ji
4. Thestatement“Thetotalmassof materialsisnotaffectedbyachemicalchangein those
ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
materials” is called a(n)
ji ji ji ji
A) observation
B) measurement
C) theory
D) naturallaw ji
E) experiment
ANS: D DIF: Easy j i REF: 1.2 j i
KEY: Chemistry|generalchemistry|general concepts |scientificmethod MSC:
j i ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
Conceptual
ji
5. A chemical theorythat has been known for a long timebecomes a law.
ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
, ANS: F DIF: Easy
j i REF: 1.2
j i
KEY: Chemistry|generalchemistry|general concepts |scientificmethod MSC:
j i ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
Conceptual
ji
6. Whichofthe followingmetric relationships is incorrect?
ji ji ji ji ji ji ji
A) 1 microliter = 10–6 liters ji ji ji ji
B) 1gram = 103 kilograms ji ji ji ji
C) 103 milliliters =1 liter ji ji ji ji
D) 1gram =102 centigrams ji ji ji ji
E) 10decimeters =1 meter ji ji ji ji
ANS: B DIF: Easy
j i REF: 1.3
j i
KEY: Chemistry|generalchemistry|general concepts |measurement |SIunit |prefixes MSC:
j i ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
Quantitative
ji
7. Forwhich pair is theSIprefix not matched correctlywith its meaning?
ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
A)
B)
C)
D)
E)
ANS: C DIF: Easy
j i REF: 1.3
j i
KEY: Chemistry|general chemistry|general concepts |measurement |SIunit |prefixes MSC:
j i ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
Conceptual
ji
8. Ametricunit forlength is
ji ji ji ji ji
A) gram
B) milliliter
C) yard
D) kilometer
E) pound
ANS: D DIF: Easy
j i REF: 1.3
j i
KEY: Chemistry|generalchemistry|general concepts |measurement |SIunit |baseunit MSC:
j i ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
Conceptual
ji
9. Which ofthe followingis not a unit in the SIsystem?
ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
A) ampere
B) candela
C) Kelvin
D) meter
E) calorie
ANS: E DIF: Easy
j i REF: 1.3
j i
KEY: Chemistry|generalchemistry|general concepts |measurement |SIunit |baseunit MSC:
j i ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji ji
Conceptual
ji
10. Orderthe fourmetricprefixes from smallest tolargest.
ji ji ji ji ji ji ji ji