with Cisco Modeling Labs | CMLLAB
EXAM Questions and Answers
(Verified Answers) (Latest Update
2025/2026) UPDATE!!
1. Controller
Answer: Component responsible for deploying virtual devices and providing
details about running labs.
2. Node and Image Definitions interface
Answer: The interface available from the Tools button that provides details on
all the images currently available on a Cisco Modeling Labs installation.
3. REST
Answer: The type of API that Cisco Modeling Labs is built on.
4. Access console
Answer: Right-click on the node in the topology view and choose 'Console.'
,5. Included nodes
Answer: Cisco IOSv, Cisco CAT 8000V, Desktop, Cisco NX-OS 9000.
6. Connect interfaces
Answer: Right-click on one node and choose Add Link from menu.
7. Change lab title
Answer: Click on the lab title at the top of the workbench to access a drop-
down field.
8. Start lab from workbench
Answer: 1) Use the Start button on the toolbar at the top 2) Click on LAB in
the toolbar and click Start Lab.
9. Change startup configuration
Answer: Stop and wipe the node.
10. Wipe a lab or node
Answer: Erase the resources associated with the virtual machine for the
node.
,11. Interface types
Answer: Console and VNC.
12. PANES button
Answer: Workbench button used to provide access to open console or VNC
connections to nodes in a simulation.
13. External Connector
Answer: Node type used to connect a lab simulation to the 'real network'
through the Cisco Modeling Lab server's network interfaces.
14. Berkeley Packet Filter (BPF)
Answer: Type of filter used to restrict the packets captured on a link in Cisco
Modeling Labs.
15. NAT mode
Answer: Mode used to configure an external connector that was being used
to provide inbound management connectivity to simulated hosts.
16. External connector connections
Answer: 1.
, 17. What is the primary function of the Controller in Cisco Modeling Labs?
Answer: It is responsible for deploying virtual devices and providing details
about running labs.
18. Which interface provides details on all the images currently available on
a Cisco Modeling Labs installation?
Answer: Node and Image Definitions interface.
19. What type of API is Cisco Modeling Labs built on?
Answer: REST.
20. How do you access the console of a node in the topology view?
Answer: Right-click on the node and choose 'Console.'
21. Which of the following is NOT an included node in Cisco Modeling Labs?
A. Cisco IOSv
B. Cisco CAT 8000V
C. Cisco NX-OS 9000
D. Cisco ASA 5500-X
Answer: D. Cisco ASA 5500-X