POPULATION HEALTH IN COMMUNITY PUBLIC
HEALTH NURSING 6TH EDITION BY MARCIA
STANHOPE ISBN:10; 0323776884
ISBN:13;9780323776882
**1. Which of the following best describes community-based nursing?**
a. A practice in which care is provided for individuals and families
b. Providing care with a focus on the group's needs
c. Giving care with a focus on the aggregate's needs
d. A value system in which all clients receive optimal care
**ANS: A**
**2. Which of the following best describes community-oriented nursing?**
a. Focusing on the provision of care to individuals and families
b. Providing care to manage acute or chronic conditions
c. Giving direct care to ill individuals within their family setting
d. Having the goal of health promotion and disease prevention
**ANS: D**
**3. Which of the following is the primary focus of public health nursing?**
a. Families and groups
b. Illness-oriented care
,c. Individuals within the family unit
d. Health care of communities and populations
**ANS: D**
**4. Which of the following is responsible for the dramatic increase in life expectancy during the 20th
century?**
a. Technology increases in the field of medical laboratory research
b. Advances in surgical techniques and procedures
c. Sanitation and other population-based prevention programs
d. Use of antibiotics to fight infections
**ANS: C**
**5. A nurse is developing a plan to decrease the number of premature deaths in the community. Which
of the following interventions would most likely be implemented by the nurse?**
a. Increase the community's knowledge about hospice care.
b. Promote healthy lifestyle behavior choices among the community members.
c. Encourage employers to have wellness centers at each industrial site.
d. Ensure timely and effective medical intervention and treatment for community members.
**ANS: B**
**6. Which of the following is a basic assumption of public health efforts?**
a. Health disparities among any groups are morally and legally wrong.
b. Health care is the most important priority in government planning and funding.
c. The health of individuals cannot be separated from the health of the community.
d. The government is responsible for lengthening the life span of Americans.
,**ANS: C**
**7. Which of the following actions would most likely be performed by a public health nurse?**
a. Asking community leaders what interventions should be chosen
b. Assessing the community and deciding on appropriate interventions
c. Using data from the main health care institutions in the community to determine needed health
services
d. Working with community groups to create policies to improve the environment
**ANS: D**
**8. Which of the following public health nurses most clearly fulfills the responsibilities of this role?**
a. The nurse who met with several groups to discuss community recreation issues
b. The nurse who spent the day attending meetings of various health agencies
c. The nurse who talked to several people about their particular health concerns
d. The nurse who watched the city council meeting on local cable television
**ANS: B**
**9. Which of the following best defines aggregate?**
a. A large group of persons
b. A collection of individuals and families
c. A collection of people who share one or more characteristics
d. Another name for demographic group
**ANS: C**
**10. A registered nurse was just employed as a public health nurse. Which question would be the most
relevant for the nurse to ask?**
, a. "Which groups are at the greatest risk for problems?"
b. "Which patients should I see first as I begin my day?"
c. "With which physicians will I be most closely collaborating?"
d. "With which nursing assistants will I partner the most?"
**ANS: A**
**11. Making sure that essential community-oriented health services are available defines which of the
core public health functions?**
a. Policy development
b. Assessment
c. Assurance
d. Scientific knowledge-based care
**ANS: C**
**12. When talking to a women's group at the senior citizens' center, the nurse reminded them that the
only way the center would be able to afford to provide transportation services for them would be for
them to continue to write letters to their local city council representatives requesting funding for such a
service. What was the nurse trying to accomplish through this action?**
a. Ensure that the women did not expect the nurse to solve their problem.
b. Demonstrate that the nurse understood the women's concerns and needs.
c. Express empathy, support, and concern.
d. Help the women engage in political action.
**ANS: D**
**13. The public health nurse has a clear vision of what needs to be done and where to begin to
improve the health of the community. Why would the nurse spend time meeting with community
groups to discuss the most important task to be addressed first?**
a. To increase the group's self-esteem