AND BEHAVIOR 6TH EDITION BY BRYAN KOLB-
100: ISBN 10; 1319107370 / ISBN-13; 978
1319107376 ALL CHAPTERS COVERED
# TEST BANK FOR AN INTRODUCTION TO BRAIN AND BEHAVIOR 6TH EDITION BY BRYAN KOLB
## Chapter 1: What Are the Origins of Brain and Behavior?
1. Brain abnormalities can be related to:
A) 500 disorders.
B) 1000 disorders.
C) 1500 disorders.
D) more than 2,000 disorders.
**Correct Answer: D**
2. All the nerve processes radiating out beyond the brain and spinal cord as well as all the neurons
outside the brain and spinal cord constitute the:
A) nervous system.
B) central nervous system.
C) peripheral nervous system.
D) external nervous system.
**Correct Answer: C**
3. Which is NOT part of the peripheral nervous system?
A) sensory receptors in the skin
,B) connections to motor neurons
C) sensory and motor connections to internal organs (e.g., the stomach)
D) the spinal cord
**Correct Answer: D**
4. The set of brain structures responsible for most of our unconscious behaviors is called:
A) the cerebral hemisphere.
B) the brainstem.
C) the cerebrum.
D) the cerebellum.
**Correct Answer: B**
5. The postulation that we make subliminal movements of our larynx and muscles when we imagine was
expounded by:
A) D.O. Hebb.
B) Edmond Jacobson.
C) Irenaus Eibl-Eibesfeldt.
D) Fred Linge.
**Correct Answer: B**
6. "Behavior consists of patterns in time" is a definition of behavior expounded by:
A) D.O. Hebb.
B) Edmond Jacobson.
C) Irenäus Eibl-Eibesfeldt.
D) Fred Linge.
**Correct Answer: C**
7. Patterns in time can be made up of:
A) movements.
,B) thinking.
C) both movements and thinking.
D) neither movements nor thinking.
**Correct Answer: C**
8. Animals with smaller brains and simpler nervous systems have mostly behaviors, whereas animals
with larger brains and more complex nervous systems have mostly behaviors.
A) learned; inherited
B) inherited; learned
C) innate; inherited
D) learned; innate
**Correct Answer: B**
9. Crossbill birds have a beak that is designed to eat pine cones. If we trim the beak, the behavior
disappears. This example illustrates:
A) fixed behavior.
B) flexible behavior.
C) learned behavior.
D) adaptive behavior.
**Correct Answer: A**
10. The sucking response observed in newborn human infants is an example of a(n):
A) learned response.
B) inherited response.
C) flexible response.
D) adaptive response
**Correct Answer: B**
11. Which statement is the MOST accurate?
, A) Nonhuman animals have mostly inherited behavior and are little influenced by learning.
B) Humans share many inherited behaviors but are mostly influenced by learning.
C) Unlike nonhuman animals, humans share very few inherited behaviors and are mostly influenced by
learning.
D) Unlike nonhuman animals, humans' behavior is totally learned.
**Correct Answer: B**
12. The hypothesis that the psyche is responsible for behavior was expounded by:
A) Charles Darwin.
B) René Descartes.
C) Aristotle.
D) Socrates.
**Correct Answer: C**
13. Mentalism is:
A) the study of the mind.
B) mental imagery.
C) the notion that the mind is responsible for behavior.
D) another word for mindfulness.
**Correct Answer: C**
14. The is a nonmaterial entity that is responsible for intelligence, attention, awareness, and
consciousness.
A) brain
B) heart
C) mind
D) conscience
**Correct Answer: C**