NEWEST 2026 ACTUAL EXAM COMPLETE 250
QUESTIONS AND CORRECT DETAILED
ANSWERS
1. What is a complication of long term TPN?
Answer: Liver injury
2. Which assessment establishes baseline hand perfusion before an ABG
puncture or arterial line placement?
Answer: Allen Test
3. You find the concentration of an IV medication bag that is hanging and
infusing into your patient does not match the concentration in the order.
What should you do NEXT?
Answer: Stop the infusion
4. Your patient has a right chest tube that was placed after thoracotomy.
They report that is very painful when they cough and request cough
medicine. What should you do?
Answer: Teach them to splint their right side when coughing and give pain
medicine
,5. Your patient had an unplanned self-extubation. They are now alert and
sitting up. Their pulse oximetry is 98% on 4 liters face mask. What action
should you prioritize?
Answer: Inspecting the oral cavity
6. You are admitting a patient who is sedated and intubated directly from the
operating room after a major surgery. The anesthesia provider connects the
patient to the ventilator in the ICU room and leaves before extubation orders
for the patient.
Answer: Verify the ventilator settings with the provider's orders
7. Your patient was intubated but still has oral medications on their list of
medications. How should you ensure they receive their medications?
Answer: Ask the provider to update the route of administration.
8. What laboratory value should you monitor closely if your patient is
vomiting coffee ground emesis?
Answer: Hemoglobin
9. What ECG finding is indicative of hyperkalemia?
Answer: Peaked T waves
10. You witness a patient that is not assigned to you fall out of bed and begin
crying for help but you do not see the assigned nurse to assist the patient.
What should you do first?
,Answer: Check on the patient's status and call for assistance.
11. When assessing for fever in your intubated patient, placement of the
thermometer in which area would be most accurate?
Answer: Pulmonary artery or bladder
12. Your patient has just completed IV potassium replacement. When should
you collect their repeat potassium level?
Answer: 30-60 min
13. Your patient is receiving an anti-arrhythmic agent. Which of the following
assessment parameters is the MOST important for you to evaluate?
Answer: ECG
14. Your patient is undergoing a weaning trial from the ventilator. Fifteen
minutes into the trial the patient's heart rate increases to 140 bpm and they
start to grab at their oxygen and IV tubing. What should you do NEXT?
Answer: Stop weaning and rest the patient
15. While assessing a patient just admitted to the hospital, he admits to
drinking 12 cans of beer a day, with the last drink being right before
admission. What is the expected onset of delirium tremens?
Answer: Within 48-72 hours
, 16. You have administered a pain medication that has a half-life of 120
minutes, onset of action 6 min, Tmax of 15 minutes, and is mostly excreted
in the urine. When can the patient expect the medication to start working?
Answer: 6 minutes
17. A lethargic but oriented patient is being admitted for sepsis and their
family member is in the waiting area. Their belonging include a ring, cell
phone, and wallet. The patient asks if they can keep the ring and phone at
bedside. What is your BEST response?
Answer: It is best if your family takes your belongings.
18. What is a significant complication of imaging studies performed with IV
contrast?
Answer: Acute kidney injury
19. What respiratory support would an alert patient with an acute COPD
exacerbation likely receive FIRST?
Answer: BiPAP
20. Your intubated and unresponsive patient is scheduled for surgery in the
morning. Who is the most appropriate person to make decisions for your
patient?
Answer: The healthcare POA