̦̣ to the Human
̦̣ Body
Multiple
̦̣ Choice
1. This is the study ̦̣ of the functions
̦̣ of body structu
̦̣ res.
̦̣
a. Anatomy
b. Physiology
c. Dissection
d. Histology
e. Immunology
̦̣
Ans: B
Difficulty:
̦̣ easy
Feedback: 1.1
2. This is defined as a group̦̣ of cells with similar structu
̦̣ re
̦̣ and function.
̦̣
a. Tissue̦̣
b. Organ
c. Molecules ̦̣
d. Compounds ̦̣
e. Organism
Ans: A
Difficulty:
̦̣ easy
Feedback: 1.2
3. Using your̦̣ fingers to find your̦̣ pulse
̦̣ on your̦̣ wrist is an example of
a. Auscu ̦̣ ltation
̦̣
b. Palpation
c. Responsiveness
d. Gross anatomy
e. Physiologist
Ans: B
Difficulty:
̦̣ medium
̦̣
Feedback: 1.2
,4. Percussion
̦̣ techniques ̦̣ can be used
̦̣ to determine
a. Heart beats
b. Pulse
̦̣ rate
c. Amplify sounds ̦̣
d. Fluid ̦̣ in the lungs ̦̣
e. Enlarged organs
Ans: D
Difficulty:
̦̣ medium
̦̣
Feedback: 1.2
5. This is the sum̦̣ of all cellular
̦̣ processes that occur̦̣ in the body.
a. Metabolism
b. Anabolism
c. Catabolism
d. Auscu ̦̣ ltation
̦̣
e. Palpation
Ans: A
Difficulty:
̦̣ hard
Feedback: 1.3
6. List the basic processes of life.
Ans: The basic processes of life include̦̣ metabolism, responsiveness, movement,
growth, differentiation and reproduction.
̦̣
Difficulty:
̦̣ mediu m
̦̣
Feedback: 1.3
7. This is the regulation
̦̣ of body conditions within normal limits.
a. Palpation
b. Percussion
̦̣
c. Homeostasis
d. Autopsy
̦̣
e. Histology
Ans: C
Difficulty:
̦̣ easy
Feedback: 1.4
, 8. The systems that provide homeostasis are:
a. Cardiovascular ̦̣ and Integumentary
̦̣
b. Nervouș̣ system and Endocrine
c. Cardiovascular̦̣ and respiratory systems
d. Respiratory and muscu ̦̣ lar
̦̣ systems
e. Urinary and integumentary
̦̣ systems
Ans: B
Difficulty:
̦̣ easy
Feedback: 1.4
9. This body fluid
̦̣ directly affects the proper functioning
̦̣ of cells.
a. Lymph
b. Blood
c. Interstitial fluid ̦̣
d. Aqueou̦̣ ̦̣s humor
̦̣
e. Vitreouș̣ body
Ans: C
Difficulty:
̦̣ medium
̦̣
Feedback: 1.4
10. Name the differences between a positive and a negative feedback system.
Ans: A positive feedback system will strengthen or reinforce a change in one of
the body’s controlled conditions while a negative feedback system will reverse a
change in a controlled condition.
Difficulty:
̦̣ medium ̦̣
Feedback: 1.4
11. This is the structu
̦̣ re ̦̣ of a feedback system that receives outpu
̦̣ ț̣ from the control
center.
a. Receptor
b. Body fluids ̦̣
c. Brain
d. Effector
e. Afferent