Chapter: Chapter 01 - General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Multiple Choice
1. Which of the following best describes the pathophysiology of disease definition?
A) No structural or functional changes occur in disease definition
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of disease definition with compensatory mechanisms
C) disease definition is solely caused by external trauma
D) disease definition has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: disease definition
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, disease definition involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
2. Which of the following best describes the pathophysiology of diagnosis principles?
A) No structural or functional changes occur in diagnosis principles
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of diagnosis principles with compensatory mechanisms
C) diagnosis principles is solely caused by external trauma
D) diagnosis principles has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: diagnosis principles
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, diagnosis principles involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
3. Which of the following best describes the pathophysiology of screening tests?
A) No structural or functional changes occur in screening tests
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of screening tests with compensatory mechanisms
C) screening tests is solely caused by external trauma
D) screening tests has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: screening tests
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, screening tests involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
4. Which of the following best describes the pathophysiology of sensitivity/specificity?
A) No structural or functional changes occur in sensitivity/specificity
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of sensitivity/specificity with compensatory mechanisms
C) sensitivity/specificity is solely caused by external trauma
D) sensitivity/specificity has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: sensitivity/specificity
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, sensitivity/specificity involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option
B correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
,5. Which of the following best describes the pathophysiology of prognosis?
A) No structural or functional changes occur in prognosis
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of prognosis with compensatory mechanisms
C) prognosis is solely caused by external trauma
D) prognosis has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: prognosis
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, prognosis involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B correctly
reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
6. Which of the following best describes the pathophysiology of disease definition?
A) No structural or functional changes occur in disease definition
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of disease definition with compensatory mechanisms
C) disease definition is solely caused by external trauma
D) disease definition has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: disease definition
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, disease definition involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
7. Which of the following best describes the pathophysiology of diagnosis principles?
A) No structural or functional changes occur in diagnosis principles
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of diagnosis principles with compensatory mechanisms
C) diagnosis principles is solely caused by external trauma
D) diagnosis principles has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: diagnosis principles
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, diagnosis principles involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
8. Which of the following best describes the pathophysiology of screening tests?
A) No structural or functional changes occur in screening tests
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of screening tests with compensatory mechanisms
C) screening tests is solely caused by external trauma
D) screening tests has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: screening tests
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, screening tests involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
9. Which of the following best describes the pathophysiology of sensitivity/specificity?
A) No structural or functional changes occur in sensitivity/specificity
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of sensitivity/specificity with compensatory mechanisms
C) sensitivity/specificity is solely caused by external trauma
D) sensitivity/specificity has no relation to disease process
,Ans: B
Ahead: sensitivity/specificity
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, sensitivity/specificity involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option
B correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
10. Which of the following best describes the pathophysiology of prognosis?
A) No structural or functional changes occur in prognosis
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of prognosis with compensatory mechanisms
C) prognosis is solely caused by external trauma
D) prognosis has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: prognosis
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, prognosis involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B correctly
reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
11. Which of the following best describes the pathophysiology of disease definition?
A) No structural or functional changes occur in disease definition
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of disease definition with compensatory mechanisms
C) disease definition is solely caused by external trauma
D) disease definition has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: disease definition
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, disease definition involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
12. Which of the following best describes the pathophysiology of diagnosis principles?
A) No structural or functional changes occur in diagnosis principles
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of diagnosis principles with compensatory mechanisms
C) diagnosis principles is solely caused by external trauma
D) diagnosis principles has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: diagnosis principles
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, diagnosis principles involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
13. Which of the following best describes the pathophysiology of screening tests?
A) No structural or functional changes occur in screening tests
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of screening tests with compensatory mechanisms
C) screening tests is solely caused by external trauma
D) screening tests has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: screening tests
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
, Explanation: In Crowley's 12th Ed, screening tests involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
14. Which of the following best describes the pathophysiology of sensitivity/specificity?
A) No structural or functional changes occur in sensitivity/specificity
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of sensitivity/specificity with compensatory mechanisms
C) sensitivity/specificity is solely caused by external trauma
D) sensitivity/specificity has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: sensitivity/specificity
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, sensitivity/specificity involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option
B correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
15. Which of the following best describes the pathophysiology of prognosis?
A) No structural or functional changes occur in prognosis
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of prognosis with compensatory mechanisms
C) prognosis is solely caused by external trauma
D) prognosis has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: prognosis
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, prognosis involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B correctly
reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
16. Which of the following best describes the pathophysiology of disease definition?
A) No structural or functional changes occur in disease definition
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of disease definition with compensatory mechanisms
C) disease definition is solely caused by external trauma
D) disease definition has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: disease definition
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, disease definition involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
17. Which of the following best describes the pathophysiology of diagnosis principles?
A) No structural or functional changes occur in diagnosis principles
B) Altered structure and function leads to clinical manifestations of diagnosis principles with compensatory mechanisms
C) diagnosis principles is solely caused by external trauma
D) diagnosis principles has no relation to disease process
Ans: B
Ahead: diagnosis principles
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Application
Title: General Concepts of Disease: Principles of Diagnosis
Explanation: In Crowley's 12th Ed, diagnosis principles involves structural and functional changes, pathogenesis, and clinical correlations. Option B
correctly reflects pathology and pathophysiology correlation with manifestations and treatment considerations. Other options are incorrect.
18. Which of the following best describes the pathophysiology of screening tests?
A) No structural or functional changes occur in screening tests