** All Chapters included
,Table of Contents are given below
1. An Overview of Business Analytics, Decision Support Systems, Business Intelligence,
Data Science, and Artificial Intelligence
2. Artificial Intelligence: Concepts, Drivers, Major Technologies, and Business Applications
3. Nature of Data, Statistical Modeling, and Visualization
4. Data Mining Process, Methods, and Applications
5. Machine learning Techniques for Predictive Analytics
6. Deep Learning and Cognitive Computing
7. Text Mining, Sentiment Analysis, and Social Analytics
8. Prescriptive Analytics with Optimization and Simulation
9. Big Data, Location Analytics, and Cloud Computing
10. Robotics: Industrial and Consumer Applications
11. Group Decision Making, Collaborative Systems, and AI Support
12. Knowledge Systems: Expert Systems, Recommenders, Chatbots, Virtual Personal
Assistants, and Robo Advisors
13. The Internet of Things As a Platform for Intelligent Applications
14. Implementation Issues: From Ethics and Privacy to Organizational and Societal Impacts
,Analytics, Data Science, & Artificial Intelligence, 11e, Global Edition (Sharda)
Chapter 1 Overview of Business Intelligence, Analytics, Data Science, and
Artificial Intelligence: Systems for Decision Support
1) In the opening case KONE has minimized downtime and shortened the repair time.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 40
2) Intelligent technologies are limited to small-scale projects when they include AI combined with
IoT.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 41
3) Decision making is one of the most important activities in organizations of all kind– probably
the most important one.
Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 41
4) Managers historically considered decision making purely a science.
Answer: FALSE
Diff: 1 Page Ref: 42
5) With more data and analysis technologies, more alternatives can be evaluated, forecasts can be
improved, risk analysis can be performed quickly, and the views of experts can be collected
quickly and at a reduced cost.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 44
6) It is generally best to rely on a trial-and-error approach to management.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 43
7) A major characteristic of computerized decision support and many BI tools (notably those of
business analytics) is the inclusion of at least one model.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 49
1
, 8) The definition of implementation is straightforward because implementation is a simple, direct
process with defined boundaries.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 49
9) Structured problems are encountered in only unique situations.
Answer: FALSE
Diff: 3 Page Ref: 52
10) Unstructured problems can be fully supported by standard computerized quantitative
methods.
Answer: FALSE
Diff: 3 Page Ref: 52
11) During the 1990s, the primary focus of information systems support for decision making
focused on providing structured, periodic reports that a manager could use for decision making.
Answer: FALSE
Diff: 3 Page Ref: 58
12) Decision support systems couple the intellectual resources of individuals with the capabilities
of the computer to improve the quality of decisions. It is a computer-based support system for
management decision makers who deal with semistructured problems.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 58
13) The term decision support system is a very specific term that implies the same tool, system, and
development approach to most developers.
Answer: FALSE
Diff: 3 Page Ref: 59
14) BI systems rely on a DW as the information source for creating insight and supporting
managerial decisions.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 63
15) One of the four components of BI systems, business performance management, is a collection
2