Comprehensive Exam2 Latest Update
2026|2027|A Comprehensive Review Of 300
Practice Questions with Answers and Rationales|
Guaranteed Pass
Section 1: Aircraft Systems and Oxygen Equipment (Questions 1–40)
1. How long do supplemental oxygen masks last on the E190/195?
A. 10 minutes
B. 12 minutes
C. 13 minutes
D. 15 minutes
Answer: B
Rationale: The E190/195 supplemental oxygen duration is 12 minutes.
2. How long do supplemental oxygen masks last on the A223?
A. 10 minutes
B. 12 minutes
C. 13 minutes
D. 15 minutes
Answer: C
Rationale: The A223 supplemental oxygen duration is 13 minutes.
3. True or False: The A223 aircraft has circuit breakers.
A. True
B. False
Answer: B
Rationale: The A223 does not have circuit breakers.
,4. On the E190/195, what is the correct procedure for an electrical fire?
A. Pull the circuit breaker inward
B. Push the circuit breaker until the red band is visible
C. Pull outward on the circuit breaker until the white band is visible
D. Turn off the galley power
Answer: C
Rationale: For an electrical fire on the E190/195, pull outward on the circuit
breaker until the white band is visible.
5. How many oxygen masks are located above each Flight Attendant jump
seat on the E190/195?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: B
Rationale: There are 2 oxygen masks above each FA jump seat on the E190/195.
6. How many oxygen masks are located above the Flight Attendant 3 (FA3)
jump seat on the A223?
A. 0
B. 1
C. 2
D. 3
Answer: A
Rationale: The FA3 jump seat on the A223 has no oxygen masks above it; the
mask is incorporated with the aft galley.
7. How many oxygen masks are in the A223 Aft Galley?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
,Answer: C
Rationale: There are 3 oxygen masks in the A223 aft galley.
8. How many oxygen masks are in the A223 Forward Galley?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: B
Rationale: There are 2 oxygen masks in the A223 forward galley.
9. How many oxygen masks are on the Right side of the A223?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
Answer: C
Rationale: There are 4 oxygen masks on the right side of the A223.
10. What commands are shouted during a decompression?
A. MASKS ON — SEATBELTS ON — PULL MASK FIRMLY TO START
OXYGEN
B. MASKS ON — PULL MASK FIRMLY — BREATHE NORMALLY
C. OXYGEN ON — SEATBELTS ON — PULL MASK FIRMLY
D. MASKS ON — SEATBELTS ON — PULL MASK GENTLY
Answer: A
Rationale: The correct decompression commands are "MASKS ON —
SEATBELTS ON — PULL MASK FIRMLY TO START OXYGEN."
11. True or False: Flight Attendants remove their own masks to shout
decompression commands.
A. True
B. False
, Answer: B
Rationale: Flight Attendants do not remove their masks to shout decompression
commands.
12. At what altitude are oxygen masks deployed?
A. 10,000 feet
B. 12,000 feet
C. 14,000 feet
D. 16,000 feet
Answer: C
Rationale: Masks are deployed at an altitude pressure of 14,000 feet.
13. How many oxygen masks per seat group?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
Answer: B
Rationale: There are 3 oxygen masks per seat group.
14. How many lap children can there be per seat group?
A. 1
B. 2
C. 3
D. Unlimited
Answer: A
Rationale: There can be 1 lap child per seat group because there are only 3 oxygen
masks per seat group.
15. Can guests with their own oxygen use the Portable Oxygen Bottle (POB)?
A. Yes
B. No
Answer: B
Rationale: Guests with their own oxygen cannot use the POB.