CONCEPTS AND SKILLS FOR NURSING, 5TH
EDITION BY PATRICIA A. WILLIAMS: ISBN-10;
9780323396219 / ISBN-13; 978 0323396219
GRADED A+
I have copied every question, its options, the correct answer, and the rationale from the provided test
bank file.
**Chapter 1: The Evolution of Nursing**
1. Florence Nightingale's contributions to nursing practice and education:
a. are historically important but have no validity for nursing today.
b. were neither recognized nor appreciated in her own time.
c. were a major factor in reducing the death rate in the Crimean War.
d. were limited only to the care of severe traumatic wounds.
ANS: C
By improving sanitation, nutrition ventilation, and handwashing techniques, Florence Nightingale's
nurses dramatically reduced the death rate from injuries in the Crimean War.
2. Early nursing education and care in the United States:
a. were directed at community health.
b. provided independence for women through education and employment.
c. were an educational model based in institutions of higher learning.
,d. have continued to be entirely focused on hospital nursing.
ANS: B
Because of the influence of early nursing leaders, nursing education became more formalized through
apprenticeships in Nightingale schools that offered independence to women through education and
employment.
3. In order to fulfill the common goals defined by nursing theorists (promote wellness, prevent illness,
facilitate coping, and restore health), the LPN must take on the roles of:
a. caregiver, educator, and collaborator.
b. nursing assistant, delegator, and environmental specialist.
c. medication dispenser, collaborator, and transporter.
d. dietitian, manager, and housekeeper.
ANS: A
In order for the LPN to apply the common goals of nursing, he or she must assume the roles of caregiver,
educator, collaborator, manager, and advocate.
4. Although nursing theories differ in their attempts to define nursing, all of them base their beliefs on
common concepts concerning:
a. self-actualization, fundamental needs, and belonging.
b. stress reduction, self-care, and a systems model.
c. curative care, restorative care, and terminal care.
d. human relationships, the environment, and health.
ANS: D
Although nursing theories differ, they all base their beliefs on human relationships, the environment,
and health.
5. Standards of care for the nursing practice of the LPN are established by the:
a. Boards of Nursing Examiners in each state.
b. National Council of States Boards of Nursing (NCSBN).
c. American Nurses Association (ANA).
d. National Federation of Licensed Practical Nurses.
,ANS: D
The National Federation of Licensed Practical Nurses modified the standards published by the ANA in
2015 to better fit the role of the LPN. In 2015 the American Nurses Association (ANA) revised the
Standards of Nursing Practice which contained 17 standards of national practice of nursing, describing
all facets of nursing practice: who, what, when, where, how.
6. The LPN demonstrates an evidence-based practice by:
a. using a drug manual to check compatibility of drugs.
b. using scientific information to guide decision making.
c. using medical history of a patient to direct nursing interventions.
d. basing nursing care on advice from an experienced nurse.
ANS: B
The use of scientific information from high-quality research to guide nursing decisions is reflective of the
application of evidence-based practice.
7. Lillian Wald and Mary Brewster established the Henry Street Settlement Service in New York in 1893
in order to:
a. offer a shelter to injured war veterans.
b. found a nursing apprenticeship.
c. provide health care to poor persons living in tenements.
d. offer better housing to low-income families.
ANS: C
Henry Street Settlement Service brought the provision of community health care to the poor people
living in tenements.
8. An educational pathway for an LPN/LVN refers to an LPN/LVN:
a. learning on the job and being promoted to a higher level of responsibility.
b. moving from a maternity unit to a more complicated surgical unit.
c. obtaining additional education to move from one level of nursing to another.
d. learning that advancement requires consistent work and commitment.
ANS: C
, By broadening the educational base, an LPN/LVN may advance and build a nursing career.
9. When diagnosis-related groups (DRGs) were established by Medicare in 1983, the purpose was to:
a. put patients with the same diagnosis on the same unit.
b. attempt to contain the costs of health care.
c. increase the availability of medical care to older adults.
d. identify a patient's condition more quickly.
ANS: B
The purpose of instituting DRGs was to contain skyrocketing costs of health care.
10. The advent of diagnosis-related groups (DRGs) required that nurses working in health care agencies:
a. record supportive documentation to confirm a patient's need for care in order to qualify for
reimbursement.
b. use the DRG rather than their own observations for patient assessment.
c. be aware of the specific drugs related to the diagnosis.
d. acquire cross-training to make staffing more flexible.
ANS: A
DRGs required that nurses provide more supportive documentation of their assessments and identified
patient's needs to qualify the facility for Medicare reimbursement. Observant assessment might also
indicate another DRG classification and consequently more reimbursement for the facility.
11. If a member of a health maintenance organization (HMO) is having respiratory problems such as
fever, cough, and fatigue for several days and wants to see a specialist, the person is required to go:
a. directly to an emergency room for treatment.
b. to any general practitioner of choice.
c. directly to a respiratory specialist.
d. to a primary care provider for a referral.
ANS: D
Participants in an HMO must see their primary provider to receive a referral for a specialist in order for
the HMO to pay for the care.