EQUIPMENT, 11TH EDITION BY JAMES M.
CAIRO: ISBN-10; 0323712215 / ISBN-13; 978-
0323712217
# TEST BANK FOR MOSBY'S RESPIRATORY CARE EQUIPMENT, 11TH EDITION BY JAMES M. CAIRO
## Chapter 1: Basic Physics for the Respiratory Therapist
**1. Power is a measure of which of the following?**
a. Mechanical energy
b. Gravitational potential energy
c. The rate at which work is being performed
d. The rate at which atoms and molecules move
**ANS: C**
Power is a measure of the rate at which work is being performed. The formula P = W/J, where W = watts
and 1 watt is equal to 1 J/s, expresses this. Joules are the international standard for expressing energy
and work.
---
**2. When effort produces a change in the position of matter:**
a. work is performed.
b. it is known as a joule.
c. mechanical power is created.
,d. the law of the conservation of energy is being used.
**ANS: A**
Work is performed only when effort or outside forces produce a change in the position of matter.
---
**3. The unit used to express the force of 1 newton (N) acting on a 1-kilogram (kg) object to move it 1
meter (m) is which of the following?**
a. Watt
b. Joule
c. Kilowatt
d. Kinetic energy
**ANS: B**
One joule is equal to the force of 1 N acting on 1 kg. A watt is equivalent to 1 J/s. A kilowatt is simply
1000 W. Kinetic energy is energy an object possesses when it is in motion.
---
**4. Power is expressed in which of the following units?**
a. Newtons
b. Joules
c. Ohms
d. Watts
**ANS: D**
Power is a measure of the rate at which work is being performed. Energy and work are measured in
joules. One joule is the force of 1 N acting on a 1-kg object to move it 1 m. Ohms is the resistance an
electrical circuit possesses.
,---
**5. Four horsepower (hp) is equal to how many kilowatts (kW)?**
a. 5.36
b. 2.98
c. 2984
d. 186.5
**ANS: B**
1 hp = 0.746 kW. 1 hp / 0.746 = 4 hp / X. X = 4 × 0.746 = 2.98 kW.
---
**6. The energy that an object possesses when it is in motion is called:**
a. sound.
b. kinetic.
c. thermal.
d. potential.
**ANS: B**
Kinetic energy is the energy an object possesses when it stays in motion. Potential energy is stored
energy, and it exists in many forms such as thermal energy or sound waves.
---
**7. If the velocity of an object is reduced by half, its kinetic energy will be which of the following?**
a. Reduced to one eighth
b. Increased twofold
, c. Reduced twofold
d. Not changed
**ANS: A**
Kinetic energy = ½ mass of object × square of velocity it is traveling, or mv² or KE = ½ V². If the velocity is
reduced by half, then KE = ½ V × ½ V or ½ V²/4 = ⅛ reduction.
---
**8. Energy that is stored in an object is called which of the following?**
a. Kinetic
b. Potential
c. Chemical
d. Mechanical
**ANS: B**
Energy that is stored or possessed by an object because of its position is called potential energy.
Mechanical energy can be divided into either kinetic energy or potential energy. Chemical potential
energy often refers to the bonds in petroleum oils that, if broken, can be converted to kinetic energy.
---
**9. The potential energy of a compressed spring is known as which of the following?**
a. Gravitational
b. Chemical
c. Inelastic
d. Elastic
**ANS: D**