Huether, Rogers) | Verified PDF | 49 Chapters
Complete ISBN: 9780323789882 Latest 2025/2026.
,
,Chapter: Chapter 01 - Cellular Biology
Multiple Choice
1. Which of the following best explains the pathophysiology of cell structure?
A) Normal physiological process without alteration in cell structure
B) Disruption in cellular or systemic mechanisms leading to cell structure with compensatory responses
C) Solely environmental factors without genetic contribution to cell structureD) Complete organ failure unrelated to cell
structure
Ans: B
Ahead: cell structure
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Analysis
Title: Cellular Biology
Explanation: According to McCance & Huether, cell structure results from altered cellular biology,
genetics, or environmental interactions that disrupt homeostasis. Option B captures the etiology,
pathogenesis, and clinical manifestations with compensatory mechanisms. Other options are incomplete
or inaccurate.
2. Which of the following best explains the pathophysiology of cell function?
A) Normal physiological process without alteration in cell function
B) Disruption in cellular or systemic mechanisms leading to cell function with compensatory responses
C) Solely environmental factors without genetic contribution to cell functionD) Complete organ failure unrelated to cell function
Ans: B
Ahead: cell function
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Analysis
Title: Cellular Biology
Explanation: According to McCance & Huether, cell function results from altered cellular biology, genetics, or environmental interactions that
disrupt homeostasis. Option B captures the etiology, pathogenesis, and clinical manifestations with compensatory mechanisms. Other options are
incomplete or inaccurate.
3. Which of the following best explains the pathophysiology of organelles?
A) Normal physiological process without alteration in organelles
B) Disruption in cellular or systemic mechanisms leading to organelles with compensatory responses
C) Solely environmental factors without genetic contribution to organelles
D) Complete organ failure unrelated to organelles
Ans: B
Ahead: organelles
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Analysis
Title: Cellular Biology
Explanation: According to McCance & Huether, organelles results from altered cellular biology, genetics, or environmental interactions that disrupt
homeostasis. Option B captures the etiology, pathogenesis, and clinical manifestations with compensatory mechanisms. Other options are incomplete
or inaccurate.
4. Which of the following best explains the pathophysiology of cell communication?
A) Normal physiological process without alteration in cell communication
B) Disruption in cellular or systemic mechanisms leading to cell communication with compensatory responses
C) Solely environmental factors without genetic contribution to cell communication
D) Complete organ failure unrelated to cell communication
Ans: B
Ahead: cell communication
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
, Taxonomy: Analysis
Title: Cellular Biology
Explanation: According to McCance & Huether, cell communication results from altered cellular biology, genetics, or environmental interactions
that disrupt homeostasis. Option B captures the etiology, pathogenesis, and clinical manifestations with compensatory mechanisms. Other options
are incomplete or inaccurate.
5. Which of the following best explains the pathophysiology of cell cycle?
A) Normal physiological process without alteration in cell cycle
B) Disruption in cellular or systemic mechanisms leading to cell cycle with compensatory responses
C) Solely environmental factors without genetic contribution to cell cycleD) Complete organ failure unrelated to cell cycle
Ans: B
Ahead: cell cycle
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Analysis
Title: Cellular Biology
Explanation: According to McCance & Huether, cell cycle results from altered cellular biology, genetics, or environmental interactions that disrupt
homeostasis. Option B captures the etiology, pathogenesis, and clinical manifestations with compensatory mechanisms. Other options are incomplete
or inaccurate.
6. Which of the following best explains the pathophysiology of cell structure?
A) Normal physiological process without alteration in cell structure
B) Disruption in cellular or systemic mechanisms leading to cell structure with compensatory responses
C) Solely environmental factors without genetic contribution to cell structureD) Complete organ failure unrelated to cell
structure
Ans: B
Ahead: cell structure
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Analysis
Title: Cellular Biology
Explanation: According to McCance & Huether, cell structure results from altered cellular biology, genetics, or environmental interactions that
disrupt homeostasis. Option B captures the etiology, pathogenesis, and clinical manifestations with compensatory mechanisms. Other options are
incomplete or inaccurate.
7. Which of the following best explains the pathophysiology of cell function?
A) Normal physiological process without alteration in cell function
B) Disruption in cellular or systemic mechanisms leading to cell function with compensatory responses
C) Solely environmental factors without genetic contribution to cell functionD) Complete organ failure unrelated to cell function
Ans: B
Ahead: cell function
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Analysis
Title: Cellular Biology
Explanation: According to McCance & Huether, cell function results from altered cellular biology, genetics, or environmental interactions that
disrupt homeostasis. Option B captures the etiology, pathogenesis, and clinical manifestations with compensatory mechanisms. Other options are
incomplete or inaccurate.
8. Which of the following best explains the pathophysiology of organelles?
A) Normal physiological process without alteration in organelles
B) Disruption in cellular or systemic mechanisms leading to organelles with compensatory responses
C) Solely environmental factors without genetic contribution to organelles
D) Complete organ failure unrelated to organelles
Ans: B
Ahead: organelles
Complexity: Moderate
Subject: Chapter 1
Taxonomy: Analysis
Title: Cellular Biology