Test
TestBank
Bank
Bankfor
for
forMedical
Medical
MedicalTerminology
Terminology
TerminologyAAAShort
Short
ShortCourse
Course
Course9th
9th
9thEdition
Edition
Editionby
by
byDavi
Davi
DaviEllen
Ellen
EllenChabner
Chabner
Chabnerall
all
allchapters
chapters
chapters1-5https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
TEST BANK
Medical Terminology: A Short
Course 9th Edition by Davi-Ellen
Chabner
Test
TestBank
Bankfor
forMedical
TEST BANK
MedicalTerminology
TerminologyAAShort
ShortCourse
Course9th
9thEdition
Editionby
byDavi
DaviEllen
EllenChabner
Chabnerall
allchapters
chapters1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1 of (yhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer)
,Test
Test
TestBank
Bank
Bankfor
for
forMedical
Medical
MedicalTerminology
Terminology
TerminologyAAAShort
Short
ShortCourse
Course
Course9th
9th
9thEdition
Edition
Editionby
by
byDavi
Davi
DaviEllen
Ellen
EllenChabner
Chabner
Chabnerall
all
allchapters
chapters
chapters1-5https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
Chapter 01: Basic Word Structure
Chabner: Medical Terminology: A Short Course, 9th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. A combining form is the:
a. word ending
b. root plus combining vowel
c. prefix
d. prefix plus combining vowel
e. root plus suffix
ANS: B
2. The combining form meaning “joint” is:
a. aden/o
b. -itis
c. -algia
d. arthr/o
e. oste/o
ANS: D
3. A suffix meaning “inflammation” is:
a. -itis
b. -osis
c. -ac
d. -al
e. -tomy
ANS: A
4. A word part meaning “below”,“less than normal,” or “under” is:
a. re-
b. hyper-
c. trans-
d. -emia
e. hypo-
ANS: E
5. A suffix meaning “study of” is:
a. -pathy
b. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis
ANS: B
6. A tumor of a gland is called:
Test
TestBank
Bankfor
forMedical
MedicalTerminology
TerminologyAAShort
ShortCourse
Course9th
9thEdition
Editionby
byDavi
DaviEllen
EllenChabner
Chabnerall
allchapters
chapters1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
2 of (yhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer)
,Test
Test
TestBank
Bank
Bankfor
for
forMedical
Medical
MedicalTerminology
Terminology
TerminologyAAAShort
Short
ShortCourse
Course
Course9th
9th
9thEdition
Edition
Editionby
by
byDavi
Davi
DaviEllen
Ellen
EllenChabner
Chabner
Chabnerall
all
allchapters
chapters
chapters1-5https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
a. arthrosis
b. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis
ANS: C
7. Visual examination of the urinary bladder is called:
a. cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope
ANS: A
8. Prediction about the outcome of an illness or treatment is called:
a. prognosis
b. psychosis
c. diagnosis
d. biopsy
e. pathology
ANS: A
9. (Condition of) nerve pain is called:
a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
e. neuralgia
ANS: E
10. Ren/o and nephr/o both mean:
a. heart
b. liver
c. blood
d. kidney
e. intestine
ANS: D
11. Which term relates to the brain?
a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
d. thrombosis
e. gastrotomy
ANS: B
Test
TestBank
Bankfor
forMedical
MedicalTerminology
TerminologyAAShort
ShortCourse
Course9th
9thEdition
Editionby
byDavi
DaviEllen
EllenChabner
Chabnerall
allchapters
chapters1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
3 of (yhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer)
, Test
Test
TestBank
Bank
Bankfor
for
forMedical
Medical
MedicalTerminology
Terminology
TerminologyAAAShort
Short
ShortCourse
Course
Course9th
9th
9thEdition
Edition
Editionby
by
byDavi
Davi
DaviEllen
Ellen
EllenChabner
Chabner
Chabnerall
all
allchapters
chapters
chapters1-5https://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
12. A cancerous tumor is a(n):
a. hematoma
b. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma
ANS: E
13. A red blood cell is a(n):
a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
e. resection
ANS: C
14. Abnormal condition of clot formation:
a. gastritis
b. osteitis
c. adenosis
d. dermatitis
e. thrombosis
ANS: E
15. An instrument to visually examine the urinary bladder is called a(n):
a. cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
d. arthroscopy
e. excision
ANS: B
16. An excessive (more than normal) amount of sugar in the blood is called:
a. hypothyroidism
b. hyperthyroidism
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic
ANS: C
17. A gastrectomy is a(n):
a. gastric excision
b. gastroscopy
c. visual examination of the abdomen
d. incision of the stomach
e. incision of a gland
Test
TestBank
Bankfor
forMedical
MedicalTerminology
TerminologyAAShort
ShortCourse
Course9th
9thEdition
Editionby
byDavi
DaviEllen
EllenChabner
Chabnerall
allchapters
chapters1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
1-5.pdfhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer
4 of (yhttps://online2pdf.com/remove-pdf-header-footer)