CORRECT ANSWERS
Question:
1. When a department employee believes they are about to be the subject of a court order that employee
SHALL notify
Answer:
their commanding Officer w/o delay and with a copy.
Question:
2. All employees aware of possible misconduct by another member of the department SHALL
immediately report the incident to
Answer:
supervisor or directly to IA division.
Question:
3. Where is a news report not authorized in regards to crime scene
Answer:
He/She is not authorized to be within a crime scene area which has been secured to preserve evidence, or
anywhere that would jeoperdize Police operations.
Question:
4. Who is the crime scene supervisor
Answer:
The senior investigating Officer present is in charge of a crime scene.
Question:
5. Who has the responsibilty for determining the need for the use of a chemical agent and the authority to
direct its deployment. Who can authorize chemical agent use in a crowd control situation.
Answer:
The FIELD Commander
Commander or higher must authorize chemical agent use for crowd control.
Question:
6. What is the Department's Command Post
Answer:
The office of the Chief of the Police is the Departments COMMAND POST. When the Chief's office is
closed the command POST is RACR.
Question:
7. Department employees appearing as defense witnesses SHALL submit a
Answer:
A department employee SHALL submit a 15.7 to their commanding Officer asap prior to to giving
testimony as a defense witness.
,Question:
8. Releasing reports to parole or probation Officers
Answer:
If the report is more than 14 days the requestor SHALL be directed to R&I for a copy. Only the area
Detectives or RHD can release homicide, death or missing reports.
Question:
9. In a categorical Use Of Force an Officer SHALL NOT review their BWV until authorized by
Answer:
the assigned FID investigator.
Question:
10. Required equip plainclothes Officers
Answer:
Ammo, Badge, Dept ID, handcuffs w/key, pen or pencil and firearm.
Question:
11. Staff unit designations
Answer:
Executive 1 - Mayor
Commissioner - President of Police commissioners
Staff 1 - Chief of Police
Staff 8D - Chief of Detectives, Detectives Bureau
Question:
12. What is a Code Five Edward
Answer:
A Code Five Edward Shall be used to notify Air Support Division of an explosive hazard to low altitude
aircraft.
Question:
13. Radio and MDT communications should be made __ block awaw or __ feet away from code five
edward location
Answer:
one block (500 feet)
Question:
14. Officers who seize property in accordance 11470 H/S must notify the
Answer:
Asset Forfeiture Coordinator at GND.
Question:
15. Advisement of constitutional rights - Welfare and Institutions Code
Answer:
A juvenile taken into temporary custody (under 18 yrs) for 601 or 602 WIC must be read Miranda w/o
ascertaining if he/she understands.
, Question:
16. Gladys R Admonition
Answer:
A minor under the age 14 suspected of committing a crime the Gladys R questionnaire SHALL be
completed after Miranda admonition before any questioning.
Question:
17. A hate cime is any criminal act directed against a person(s), public agency or private institution based
on the victims
Answer:
race, nationality, religion, sexual orientation, disability, or gender. The crime includes an act that results in
any type of injury, realistic threat and property damage.
Question:
18. In incidents motivated by hate or prejudice you should board up commercial locs if
Answer:
loc is unoccupied and contact an R/P or req an emergency number from FD
Question:
19. When dead animals are found in the street Officers SHALL notify
Answer:
The Dead Animal Dispatcher of the nearest section of the Refuse Collection, Department of Public Works
SHALL be notified when dead animals are found in the street
Question:
20. When an Animal (except reptiles) bites a person a telephonic report SHALL be made to
Answer:
Rabies Control Division, County Health Dept.
Question:
21. T or F Unmarked units without emergency equipment SHALl NOT engage in a pursuit
Answer:
True
Question:
22. Primary responsibilities for pursuit activities SHALL be restricted to the
Answer:
primary unit, secondary unit and assigned supervisor. ALL other units SHALL remain clear of the pursuit.
Question:
23. Paralleling
Answer:
Unit SHALL NOT parallel nor pass units in the pursuit and SHALL follow the rules of the road.
Question:
24. Tire deflation device should not be deployed on vehicles traveling faster than