AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. A serotonin molecule binds to a 5HT2A receptor causing electrical impulses to be sent down a GABA
neuron's axon terminal, eventually releasing GABA to the GABA-A receptor of its postsynaptic neuron.
Which type of neurotransmission does this describe?
A. Classic synaptic neurotransmission
B. Retrograde neurotransmission
C. Volume neurotransmission
D. Signal transduction cascade
Answer:
A. Classic synaptic neurotransmission
Question:
2. Communication between human CNS neurons at synapses is:
A. Chemical
B. Electrical
Answer:
A. Chemical
Question:
3. The direct role of transcription factors is to:
A. Cause neurotransmitter release
B. Influence gene expression
C. Synthesize enzymes
D. Trigger signal transduction cascades
Answer:
B. Influence gene expression
Question:
4. What is epigenetics?
A. Acquired trait resulting from a change in DNA sequence
B. Acquired trait resulting from a change in gene expression
C. Heritable trait resulting from a change in DNA sequence
D. Heritable trait resulting from a change in gene expression
Answer:
D. Heritable trait resulting from a change in gene expression
Question:
5. Presynaptic reuptake transporters are a major method of inactivation for which of the following?
A. Serotonin
B. Serotonin, dopamine
C. Serotonin, dopamine, norepinephrine
D. None of the above.
, Answer:
C. Serotonin, dopamine, norepinephrine
Question:
6. What is constitutive activity?
A. Signal transduction when an agonist is bound to the receptor
B. Signal transduction when an antagonist to the receptor
C. Signal transduction when an inverse agonist is bound to the receptor
D. Signal transduction when no agonist or inverse agonist is bound to the receptor
Answer:
D. Signal transduction when no agonist or inverse agonist is bound to the receptor
Question:
7. A partial agonist has what effect on neurotransmission?
A. Net agonism when neurotransmission is deficient
B. Net antagonism when neurotransmission is excessive
C. A and B
D. Neither A nor B
Answer:
C. A and B
Question:
8. A receptor with four transmembrane regions changes conformation as GABA binds. Which system is
this process describing?
A. Presynaptic transporter
B. Ligand-gated ion channel
C. Voltage-sensitive ion channel
Answer:
B. Ligand-gated ion channel
Question:
9. The known receptor sites for ligand-gated ion channels are:
A. Inside the channel
B. Outside the channel
C. Both inside and outside the channel
D. Ligand-gated ion channels do not have receptor sites
Answer:
C. Both inside and outside the channel
Question:
10. Agonists cause ligand-gated ion channels to:
A. Open wider
B. Open for longer duration of time
C. Open more frequently
Answer:
C. Open more frequently