QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Pharmacy
Answer:
branch of health sciences dealing with preparation, dispensing and proper utilization of drugs
Question:
2. Pharmacokinetics
Answer:
the movement of drugs in the body
Question:
3. Compound
Answer:
application of professional knowledge for the purpose of mixing multiple ingredients; at least one being a
drug
Question:
4. Drug
Answer:
A substance used to diagnose, prevent, or treat disease.
Question:
5. Unapproved Drug
Answer:
.A drug product that does not have a Drug Identification Number (DIN). A drug that has never been
approved by a Canadian regulatory authority
Question:
6. Sulfonamides
Answer:
Synthetic
Question:
7. Vaccines & Antibodies
Answer:
Recombinant DNA technology
Question:
8. Atropine (source and use)
Answer:
belladonna plant eye pupil dilator
, Question:
9. insulin (source and action)
Answer:
Animals Pancreas Lowers blood glucose, increases glycogen stores
Question:
10. Antibiotics (source)
Answer:
Bacteria/Mold
Question:
11. Official name given to a drug after been approved
Answer:
Generic
Question:
12. The amount of time that is takes a drug to be eliminated from meat or milk
Answer:
withdrawal period
Question:
13. a substance that is isolated or purified from food and claims to provide a physiological benefit or
provide protection against chronic disease is termed
Answer:
nutraceutical
Question:
14. unique name that a pharmaceutical company chooses to give to a drug is called
Answer:
trade name
Question:
15. drugs that are natural but have been altered in the laboratory are called
Answer:
semi-synthetic
Question:
16. DIN stands for
Answer:
drug identification number
Question:
17. the study of the effect of drugs on the structure and metabolism of tissue is called
Answer:
Pharmacology