EXAM REVIEW UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND
CORRECT ANSWERS
Question:
1. Dominant
Answer:
Trait that is expressed whether allele is homozygous or heterozygous
Question:
2. Amorph
Answer:
Describes a gene that does not express a detectable product
Question:
3. Dosage
Answer:
Stronger agglutination when the antibody is reacted with cells demonstrating homozygous expression of
antigen
Question:
4. Genotype
Answer:
Actual genetic makeup; determined by family studies or molecular typing
Question:
5. Homozygous
Answer:
Two alleles for a given trait are identical
Question:
6. Heterzygous
Answer:
Two alleles for a given trait are different
Question:
7. Locus
Answer:
Position of gene on the chromosome
Question:
8. Phenotype
Answer:
Observable expression of inherited traits
,Question:
9. Linked
Answer:
When two genes are inherited together by being very close on a chromosome
Question:
10. Recessive
Answer:
Trait expressed only when inherited by both parents
Question:
11. Co-dominant
Answer:
Equal expression of two different alleles
Question:
12. Sex linked gene
Answer:
Located on the X chromosome
Question:
13. Identify the corresponding structures of immunoglobulin molecule indicated by each letter.
Answer:
A: Antigen Binding Region B: Heavy Chain C: Location enzyme cleavage D: Complement Binding Site
E: Macrophage binding region F: Light Chain G: Fab region H: Hinge Region I: Fc
Question:
14. Which ABO gene is considered an amorph?
Answer:
O
Question:
15. Which ABO group shows co-dominance?
Answer:
AB
, Question:
16. Which ABO types demonstrate a homozygous genotype?
Answer:
AA, BB, OO
Question:
17. Which ABO types demonstrate a heterozygous genotype?
Answer:
AB, AO, BO
Question:
18. Using the diagram, which area demonstrates postzone?
Answer:
C
Question:
19. Using the diagram below, which area demonstrates prozone?
Answer:
A
Question:
20. Using the diagram below, which area designates zone of equivalence?
Answer:
B