UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT
ANSWERS
Question:
1. What are vitals
Answer:
Measures of various physiological statistics, often taken by health professionals, in order to assess the most
basic body functions
Question:
2. What are the 4 primary vital signs
Answer:
Heart Rate (Pulse) Blood Pressure Body Temperature Respiration Rate
Question:
3. What is a pulse
Answer:
A wave of blood flow that expands an artery created by a contraction of the heart
Question:
4. What are the pulse sites
Answer:
Radial pulse - located inside the wrist, near the thumb. Brachial pulse - found in the antecubital space of
the arm (the bend of the elbow) in adults Apical pulse - auscultated with a stethoscope on the chest wall.
The pulse is found at the apex of the heart.
Question:
5. What are the functions of the heart
Answer:
Pumps oxygenated and nutrient-rich blood to the body through blood vessels Pumps deoxygenated blood,
containing wastes, to the lungs, where gas exchange to the outside environment occurs
Question:
6. Where is the heart located
Answer:
Located under rib cage and in between the lungs
Question:
7. Size of the heart
Answer:
Size varies depending on age, size, and condition of the heart (On average, the heart is about the size of
that person's clenched fist)
, Question:
8. What are the 4 chambers of the heart
Answer:
Right Atrium Right Ventricle Left Atrium Left Ventricle
Question:
9. Atria
Answer:
The upper two chambers of the heart that receive and collect blood
Question:
10. Septum
Answer:
Muscle that divides the heart into right and left halves
Question:
11. Ventricles
Answer:
The lower two chambers of the heart that pump blood out of the heart
Question:
12. What are the 4 heart valves
Answer:
Tricuspid Valve Pulmonary Semilunar Valve Mitral (Bicuspid) Valve Aortic (Semilunar) Valve
Question:
13. What is the purpose of valves
Answer:
to prevent backflow of blood, keep blood flowing in one direction
Question:
14. Label the heart and flow of blood
Answer:
Question:
15. Pulmonary Circulation