AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. General anesthesia
Answer:
requires advanced airway management, typically administered by IV or inhalation;
e.g., propofol Puts pt at higher risk of blood clots Typically given before a paralytic
Question:
2. Moderate ("conscious") sedation/analgesia
Answer:
patient is semi-arousable and maintains cardiovascular function; short-term Used for procedures like
colonoscopy, emergency fracture reduction
Question:
3. Regional sedation
Answer:
injected near a nerve or nerve pathway or around operative site, patient loses sensation in the area, helps to
control post-op pain Nerve blocks, spinal anesthesia, epidural anesthesia
Question:
4. Nerve blocks
Answer:
injected around nerve trunk
Question:
5. Spinal anesthesia
Answer:
injected into subarachnoid space through lumbar puncture, typically used for lower extremities; blocks all
3 of sensory, motor, and autonomic function Danger of low BP
Question:
6. Epidural anesthesia
Answer:
injected into epidural space; sometimes mixed with lidocaine and fentanyl Used most often in births
Danger of low BP
Question:
7. Meds that increase risk of bleeding/hemorrhage in surgery
Answer:
Anticoagulants, aspirin, gingko
Question:
8. Meds that increase risk of Respiratory depression or paralysis in surgery
, Answer:
Diuretics, mycin antibiotics
Question:
9. Meds that increase risk of hypotension in surgery
Answer:
Tranquilizers, garlic
Question:
10. Meds that increase risk of hypertension in surgery
Answer:
Ginseng, ephedra
Question:
11. Meds that increase risk of cardiovascular collapse in surgery
Answer:
Adrenal steroids
Question:
12. Meds that increase risk of liver damage in surgery
Answer:
Echinacea, kava
Question:
13. Meds that increase risk of dysrhythmia in surgery
Answer:
Ephedra, valerian
Question:
14. Meds that increase risk of prolonged anesthetic fx in surgery
Answer:
SJW
Question:
15. PACU assessments
Answer:
q15m 1: respiratory, cardio, CNS, GI, pain, general status 2: fluid, wound, tubes
Question:
16. Post-op care
Answer:
Early ambulation, pneumatic compression devices, I COUGH, get ahead of pain, monitor wound
complications
Question:
17. Fat restricted diet