AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. What kinds of screenings are required for children?
Answer:
Vision and Hearing (required for 4 year old by Sept 1 and any other first time entrants (4 yrs to 12th
grade))
Question:
2. Records required to keep on hand
Answer:
Children: vision/hearing screening incident/accident report child attendance records Medication
administration record Health form- immunization enrollment agreement
employee: child care affidavit drivers license state background check attendance records for student
assistant operational/personnel policies sign off sheet
Question:
3. how long must children's attendance records be kept?
Answer:
3 years
Question:
4. medicine is only administered by who and what scenario?
Answer:
as needed by director
Question:
5. What are the policies on immunization
Answer:
TB test is not required in collin country parent signature must be on form immunizations must be up to
date
Question:
6. how often do playground checks and various drills occur?
Answer:
playground: daily fire drill: monthly tornado drill: 4x year lockdown drill: 4x year
Question:
7. What are the personnel responsibilities?
Answer:
Demonstrate competency and good judgement know all names courtesy and respect interact in a positive
manner supervise children at all times/know how many are in attendance show appreciation for child's
efforts
, Question:
8. types of abuse and percentage?
Answer:
physical- 16% sexual- 10% psychological/emotional- 5% neglect- 60%
Question:
9. Suspicion of child abuse should be recorded with...
Answer:
director with date/time/symptom
Question:
10. child/caregiver ratio
Answer:
max number of children one caregiver can be responsible for
Question:
11. group of children
Answer:
the number of children assigned to a specific caregiver, occupying an individual classroom of well-defined
physical space within a larger room
Question:
12. numbers of child/caregiver ratios
Answer:
3 yrs - 15 kids 4 yrs - 18 5 yrs - 22
Question:
13. Cell phone policy
Answer:
phone out = lack of supervision may not be out at any point, leave in backpack
Question:
14. Activity plans need to include:
Answer:
the group plan is designed for and dates variety of activities balance of active and quiet play both indoors
and outside indoor and outdoor play child initiated and caregiver initiated play regular snack times
Question:
15. What are the rules for activity plans?
Answer:
must be posted have to have sufficient time blocked out have to be followed kept on file for 3 months
Question:
16. what are the centers?
Answer:
dramatic play, block building, library, science/nature, music, sensory, art