CORRECT ANSWERS
Question:
1. An executive order
Answer:
is a directive issued by a president or governor, with the force and effect of law.
Question:
2. Assisting the Executive Administration in overseeing the preparation of the annual federal budget and
supervising its administration in the various executive branch organizations and agencies is the
responsibility of the
Answer:
Office of Management and Budget.
Question:
3. Supporting research to improve the quality of health care, reduce its costs, and broaden access to
services is the duty of the
Answer:
Agency for Health Care Research and Quality.
Question:
4. Contemporary health polices are often amendments of previously enacted public laws.
Answer:
True
Question:
5. Modification is a central part of the policymaking process because
Answer:
no policy is perfect. social or economic conditions may change. the minority political party may emerge
with a majority. *All of the above*
Question:
6. The Resource Management, Budget Review, Legislative Program, and Statutory Offices are
components of the
Answer:
Office of Management and Budget.
Question:
7. Organizations that implement health policies may make policy modifications.
Answer:
True
Question:
8. Which of the following statements about incrementalism is/are true?
, Answer:
All of the above are true statements.
Question:
9. The Senate Appropriations Committee writes the legislation that allocates federal funds to the numerous
government agencies, departments, and organizations on an annual basis.
Answer:
True
Question:
10. It is easier for health care organizations to form long-term working relationships with elected
policymakers than with those who manage the operation of the policy.
Answer:
False
Question:
11. The principal limitation of policy demonstration projects is that they
Answer:
cannot prove a causative link between the policy and desired outcome.
Question:
12. Retrospective evaluation to assess whether the objectives of a policy are being met and to what degree
is known as
Answer:
Ex-post Policy evaluation.
Question:
13. Which type of evaluation compares the goals of a policy with the real results obtained after
implementation of the policy.
Answer:
Actual-verses-planned performance comparison
Question:
14. Which of the following is used mainly during agenda setting to help clarify problems and assess
potential solutions to those problems?
Answer:
Ex-ante Policy analysis
Question:
15. Which is the most widely used approach in policy analysis?
Answer:
Before-and-after
Question:
16. In a cost-benefit analysis, the basic question is
Answer:
are the benefits of a policy worth the costs of the policy.