Original Verified, A+ Grade)
Test Bank (C) TutorSection (C) Chapters 1-14
Chapter 01 Test Bank - Easy
Questions & Answers
1. A benefit of using HR chatbots and virtual assistants is that this allows the HR team to focus on
more ______ tasks.
A. profitable
B. strategic
C. technical
D. international
Correct Answer: B. strategic
2. A firm pays a salary higher than its competitors. This allows it to focus on identifying and
attracting the most qualified candidates.
A. True
B. False
Correct Answer: A. True
3. A professional employer organization is a company that ______.
A. leases employees to companies who need them
B. uses outside vendors to perform administrative tasks
C. only hires employees who belong to professional organizations
D. only hires people with advanced degrees
Correct Answer: A. leases employees to companies who need them
4. According to business expert Michael Porter, for a company to have a competitive advantage it
must ultimately provide a combination of great quality, service, and ______.
A. branding
B. ethics
C. price
Correct Answer: C. price
Test Bank
5. Although HRMS are becoming more popular, one drawback is their inability to be customized.
A. True
B. False
Correct Answer: B. False
C) TutorSection (C
6. An advantage of posting employee handbooks online is it makes it easy for employees to locate
specific information.
A. True
B. False
Chapters 1-14 (C) TutorSection (C) Test Bank
, Test Bank (C) TutorSection (C) Chapters 1-14
Correct Answer: A. True
7. An organization’s talent philosophy is its beliefs about how to ______.
A. grow market share
B. treat employees
C. source employees
D. manage financial risk
Correct Answer: B. treat employees
8. Because most employees’ knowledge of HRM is minimal, to ensure that employees have the HR
knowledge, they need companies to create ______.
A. union contracts
B. values statements
C. codes of ethics
D. employee handbooks
Correct Answer: D. employee handbooks
9. Each of the functional areas of HRM must be consistent in what they ______.
A. cost
B. cross−train
C. reinforce
D. reimburse
Correct Answer: C. reinforce
10. Employee−management relations ultimately determine the employment rights of ______.
A. employees and employers
B. employees only
C. employers only
D. labor unions
Correct Answer: A. employees and employers
11. In most cases, talent philosophy is shaped by ______.
Test Bank
A. government regulations
B. the employees
C. company founders
D. HR managers
C) TutorSection (C
Correct Answer: C. company founders
12. Labor unions and unionization rates have been ______ for years.
A. rising
B. stagnating
Chapters 1-14 (C) TutorSection (C) Test Bank
, Test Bank (C) TutorSection (C) Chapters 1-14
C. fluctuating
D. declining
Correct Answer: D. declining
13. Many of today’s employment laws were created to address employment discrimination.
A. True
B. False
Correct Answer: A. True
14. Mergers and acquisitions often fail because of ______.
A. cultural issues
B. financial issues
C. compliance issues
D. technical issues
Correct Answer: A. cultural issues
15. Occupational forecasts suggest that the income and opportunity prospects in HRM in the near
future are ______.
A. unfavorable
B. mediocre
C. favorable
D. stagnant
Correct Answer: C. favorable
16. One reason HRM departments are using artificial intelligence (AI) is to ______.
A. generate revenue
B. increase productivity
C. reduce strategic risk
D. define business strategy
Correct Answer: B. increase productivity
17. Paying premium wages for talent is always the best strategy.
Test Bank
A. True
B. False
Correct Answer: B. False
18. Shared service centers can be an effective alternative to outsourcing.
C) TutorSection (C
A. True
B. False
Correct Answer: A. True
Chapters 1-14 (C) TutorSection (C) Test Bank
, Test Bank (C) TutorSection (C) Chapters 1-14
19. Talent is often considered the most critical element in building a ______ company.
A. production−oriented
B. customer−oriented
C. product−oriented
D. sales−oriented
Correct Answer: B. customer−oriented
20. The field of ______ focuses on unionized employment situations.
A. rewards and benefits
B. employment relations
C. healthy and safety
D. performance management
Correct Answer: B. employment relations
21. The foundation of effective HRM is ______ because these activities are responsible for an
organization’s talent capabilities.
A. staffing and development activities
B. programming and payroll activities
C. legal and ethical activities
D. recruiting and compensation activities
Correct Answer: A. staffing and development activities
22. The most effective HRM practices are based on ______.
A. solid research
B. gut instinct
C. personal philosophy
D. global company models
Correct Answer: A. solid research
23. The sum of all the rewards an employee receives in exchange for their time, efforts, and
performance is referred to as ______.
Test Bank
A. indirect financial compensation
B. direct financial compensation
C. total rewards
D. nonfinancial compensation
Correct Answer: C. total rewards
C) TutorSection (C
24. To ensure employee data is kept secure, it is recommended that companies not use
cloud−based systems.
A. True
B. False
Chapters 1-14 (C) TutorSection (C) Test Bank