1 Y Y
NURSINGNOW: Y Y
TODAY’S Y
ISSUES,Y
TOMORROWS Y
TRENDS8TH Y Y
EDITION Y
CATALANO
, Chapter 1:The Developmen of a Profession
Y Y Y 1 Y Y
MULTIPLECHOICE Y
1. Identifythe most important element in nursing’s attempt to gain fullautonomyofpractice.
Y 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
A) Economic exploitation of nurses 1 1 1
B) Maintaining the education system for nurses as it is now 1 1 1 1 1 1 1 1 1
C) Gainingand maintaining control of nursing practice bynurses 1 1 1 1 1 1 1 1
D) Restricting the latitude ofdecisions made bynurses 1 1 1 1 1 1 1
ANS: C PTS: 1 1 DIF: Medium 1 1
TOP: The Development of a Profession
1 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Application|IntegratedProcess:Planning|Client Need:SafeandEffective
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Care Environment
1
2. In its attempt to gain freedomand independence, what corresponding factors must the nursing
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
profession embrace? 1
A) Health and happiness 1 1
B) Chaos and disorder 1 1
C) Loss ofcontrol and negative feedback 1 1 1 1 1
D) Responsibilityand accountability 1 1
ANS: D PTS:1 1 DIF: Easy 1 1
TOP: The Development of a Profession
1 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Comprehension|IntegratedProcess:Implementation|Client Need:Safe
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
and Effective Care Environment
1 1 1
3. Select the most effective method that nurses can use to gain power over their practice.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
A) Use strikes and union tactics to increase pay. 1 1 1 1 1 1 1
B) Joinprofessionalorganizations in largenumbers. 1 1 1 1 1
C) Leave nursing as soon as better jobs come along. 1 1 1 1 1 1 1 1
D) Confronthospitaladministratorsaboutpoorstaffing. 1 1 1 1 1
ANS: B PTS: 1 1 DIF: Medium 1 1
TOP: The Development of a Profession
1 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Analysis |IntegratedProcess:Assessment |Client Need:SafeandEffective
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Care Environment
1
4. What allows a nurse to exert referent power over a client when providing nursing care?
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
A) The abilityto withhold pain medication if the client does not complywith routines
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
B) The abilityto provide theclient with additional food when he or she does comply with
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
the nurse’s requests 1 1
C) The power given to the nurse byreason of state licensure
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
D) Theestablishment ofa professional and personal relationship with the client
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
ANS: 1 D PTS: 1 DIF: Medium 1 1
TOP: 1 The Development of a Profession 1 1 1 1
KEY: 1 CognitiveDomain:Analysis |IntegratedProcess: Implementation|ClientNeed:Psychosocial 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
5. What is a group of jobs that is similar in type of work and found throughout an industryor
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
country?
This study source was downloaded by 100000761823232 from CourseHero.com on 04-19-2021 22:24:53 GM -05:00
Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y JY
https://www.coursehero.com/file/15253899/ch01/
, A) Position
B) Occupation
C) Profession
D) Stint
ANS: B PTS:
1 1 DIF: Easy 1 1
TOP: The Development of a Profession
1 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Knowledge|IntegratedProcess:ProblemIdentification |Client Need:Safe
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
and Effective Care Environment
1 1 1
6. Which of the following types of nurses are classified as technical nurses?
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
A) BSNs and MSNs 1 1
B) LPNsandADNs 1 1
C) LVNsandBSNs 1 1
D) UAPs and BSNs 1 1
ANS: B PTS:
1 1 DIF: Easy 1 1
TOP: The Development of a Profession
1 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Knowledge|IntegratedProcess:ProblemIdentification |Client Need:Safe
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
and Effective Care Environment
1 1 1
7. Identifythe approach that describes a profession as being in a continual stateofdevelopment along
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
a continuum.
1
A) Traitapproach 1
B) Power approach 1
C) Processapproach 1
D) Educationalapproach 1
ANS: C PTS:
1 1 DIF: Easy 1 1
TOP: The Development of a Profession
1 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Knowledge|IntegratedProcess:ProblemIdentification |Client Need:Safe
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
and Effective Care Environment
1 1 1
8. Anursing student is approached bya friend who is not majoring in nursing.The friend asks why
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
the nursing profession does not seem to be actively involved in the women’s rights movement.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
How can the student best respond to this question?
1 1 1 1 1 1 1 1
A) Nursesdo takeanactive part inleading thewomen’srights movement, but it is done
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
very quietly. 1
B) Thewomen’srights movementshunsparticipationbynursesbecauseofnursing’s
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
subservient image. 1
C) Thehealth-care industrydiscouragesnurses frombecoming involved inwomen’s
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
rights issues. 1
D) Nursesavoidbecoming involved inwomen’srights issuesbecauseoftheir 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
traditional role as “helpers.” 1 1 1
ANS: D PTS:
1 1 DIF: Hard 1 1
TOP: The Development of a Profession
1 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Synthesis |IntegratedProcess: Implementation|Client Need:Safeand
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Effective Care Environment 1 1
9. Identifythe element that is the best indicator of increasing accountabilityin the profession of
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
nursing.
This study source was downloaded by 100000761823232 from CourseHero.com on 04-19-2021 22:24:53 GM -05:00
Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y JY
https://www.coursehero.com/file/15253899/ch01/
, A) Increasing payscale for staff nurses 1 1 1 1 1
B) Improved public image of nurses onTVand in movies 1 1 1 1 1 1 1 1 1
C) Demonstration of competencyand high-qualitycare through peer review 1 1 1 1 1 1 1 1
D) Takingcareoflargernumbersofclientswiththe helpofunlicensedassistive
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
personnel
ANS: 1C PTS: 1 DIF: Medium 1 1
TOP: 1 The Development of a Profession 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Analysis |IntegratedProcess: ProblemIdentification|Client Need: Safe and
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Effective Care Environment 1 1
10. What is the best method for nurses to prepare for future professional practice?
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
A) Takeadditionalcourses inthe use ofcomputers.
1 1 1 1 1 1 1
B) Understand and explorethe issues involved in professionalism as nurses. 1 1 1 1 1 1 1 1 1
C) Accept that nursing is a profession. 1 1 1 1 1
D) Cross-trainwithotherhealth-careproviders suchasphysicaltherapists, laboratory 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
technicians, and radiologists. 1 1
ANS: 1B PTS: 1 DIF: Medium 1 1
TOP: 1 The Development of a Profession 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Evaluation|IntegratedProcess: Implementation|Client Need:Safeand
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Effective Care Environment 1 1
11. What allows a nurse to exert coercive power over a client when providing nursing care?
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
A) The abilityto withhold pain medication if the client does not complywith routines
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
B) The abilityto provide theclient with additional food when he or she does comply with
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
the nurse’s requests1 1
C) The power given to the nurse byreason of state licensure
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
D) Theestablishment ofa professional and personal relationship with the client
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
ANS: A
1 PTS: 1 DIF: Hard 1 1
TOP: 1 The Development of a Profession 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Analysis |IntegratedProcess:Implementation|ClientNeed:Physiological
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Integrity
12. What allows a nurse to exert legitimate power over a client when providing nursing care?
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
A) The abilityto withhold pain medication if the client does not complywith routines
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
B) The abilityto provide theclient with additional food when he or she does comply with
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
the nurse’s requests
1 1
C) The power given to the nurse byreason of state licensure
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
D) Theestablishment ofa professional and personal relationship with the client
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
ANS: 1D PTS: 1 DIF: Medium 1 1
TOP: 1 The Development of a Profession 1 1 1 1
KEY: CognitiveDomain:Application|IntegratedProcess:Implementation|ClientNeed:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Physiological Integrity 1
13. Select thetrait ofa professionthat requires the most improvement in the promotion and
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
recognition of nursing as a full and equal profession. 1 1 1 1 1 1 1 1
A) Activities involve a high level of individual responsibility. 1 1 1 1 1 1 1
B) Activities are based on a specialized bodyof knowledge. 1 1 1 1 1 1 1 1
C) Activities serve the public and are generallyaltruistic in nature.
1 1 1 1 1 1 1 1 1
This study source was downloaded by 100000761823232 from CourseHero.com on 04-19-2021 22:24:53 GM -05:00
Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y JY
https://www.coursehero.com/file/15253899/ch01/