CORRECT ANSWERS
Question:
1. Ametropia
Answer:
refractive error
Question:
2. Asthenopia
Answer:
Eye strain
Question:
3. Esotropia
Answer:
Inward turning of the eye
Question:
4. Anisometropia
Answer:
Difference in refractive power between the two eyes.
Question:
5. Anisocoria
Answer:
Difference in pupil sizes
Question:
6. Symptoms of conjunctivitis
Answer:
red, irritated, bloodshot eyes
Question:
7. Chief complaint
Answer:
the main reason for the patient's visit; eye fatigue, headaches, blurred vision, esotropia
Question:
8. Keratoconus
Answer:
cone shaped protrusion of the cornea; causes distorted vision.
Question:
9. Diplopia
, Answer:
double vision
Question:
10. When is the PAM used?
Answer:
To get visual acuity of patients with cataracts
Question:
11. How many inches should near vision charts be held from patient's eyes?
Answer:
14-16 inches
Question:
12. Pinhole disc
Answer:
Used to get visual acuity by taking out any refractive error.
Question:
13. Recommended distance for assessing distance acuity
Answer:
20 feet
Question:
14. What is meant by 20/60 vision?
Answer:
The patient is able to clearly see an object at 20 feet that a can be seen at 60 feet by a person with no
refractive error. Gold standard of vision is 20/20.
Question:
15. What does the numerator stand for in 20/20
Answer:
Distance from the patients eyes to the chart.
Question:
16. Snellen chart
Answer:
Letters subtend the same amount of arc but some letters are easier to recognize than others.
Question:
17. When is counting fingers used?
Answer:
When the patient cannot read the largest letter on the Snellen chart.
Question:
18. At what age is an infant expected to reach for toys? 2-4, 4-6, 6-8 or 8-10 months?