AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Airplanes, dirigibles, and airships flew ______ missions; the crew looked at the enemy, recorded,
position, and reported during the beginning of WWI.
Answer:
Reconnaissance
Question:
2. Soon Germany developed the Zeppelins as ______, though they proved more effective in the war as
reconnaissance vehicles.
Answer:
Bombers
Question:
3. Germany launched the first Zeppelin raid against ______ in January 1915.
Answer:
England
Question:
4. The German Navy launched a total of 53 ______ against England.
Answer:
Airship missions
Question:
5. The German airships would also attack ______ at sea.
Answer:
Battleships and submarines
Question:
6. By 1917, the Zeppelin factory took only ______ weeks to build an airship
Answer:
Six
Question:
7. The overall war experience demonstrated failure of the airship as a ______ and its effectiveness for
______.
Answer:
Land bomber; Naval reconnaissance
Question:
8. Great Britain started the war with ______ lighter than air craft.
Answer:
Four
, Question:
9. The ______, or kite balloon, was a balloon tethered to the ground or naval vessel on water.
Answer:
Drachen
Question:
10. The ______ was used for observation, sector reconnaissance, battery ranging, and verification of
demolition.
Answer:
Drachen/Kite balloon
Question:
11. Most air forces entered WWI with aircraft and crews suitable for only ______.
Answer:
Reconnaissance, observation, and scouting missions
Question:
12. ______ had the leading air force among the Allies.
Answer:
France
Question:
13. Despite a large number of aircraft available, Russia had maybe ______ airplanes that were combat
ready and fewer than 100 pilots at the start of the war.
Answer:
Fifty
Question:
14. Some Americans went to ______ or ______ to enlist before the US entered the war, often under
assumed names to avoid loosing citizenship.
Answer:
Canada or Great Britain
Question:
15. The Lafayette Escadrille was a group of men that trained and served as a(n) ______ unit within the
French Foreign Legion.
Answer:
American
Question:
16. The one pilot who did not transfer back to the US Units was the first black American military aviator,
______.
Answer:
Eugene Bullard
Question:
17. In the fall of 1914, after the war was started, Britain began expanding the ______.