QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. #1 AND #2 HYDRAULIC SYSTEMS ARE DRIVEN BY WHAT?
Answer:
#1 and #2 transmissoin accessory gearbox modules, respectively.
Question:
2. How much pressure do #1 and #2 hydraulic pumps operate on when main rotor is turning?
Answer:
3000 psi
Question:
3. What powers the backup hydraulic pump?
Answer:
a 115 VAC electric motor
Question:
4. Is AC power required for the backup pump to operate?
Answer:
yes
Question:
5. Each hydraulic pump is a ____ pressure, ____ volume pump.
Answer:
constant pressure, variable volume
Question:
6. At what PSID will the Hydraulic pumps' filter indicator buttons pop?
Answer:
70 PSID, plus or minus 10
Question:
7. At what PSID will the return filter bypass activate?
Answer:
100 PSID, plus or minus 10
Question:
8. What would happen if there was no return filter bypass?
Answer:
hydraulic fluid would be blocked in the return lines with a resulting hydrostatic lock, which would lock up
the flight controls
, Question:
9. What does the #1 hydraulic pump pressurize?
Answer:
#1 primary servos and the #1 tail rotor servo
Question:
10. What does the #2 hydraulic pump pressurize?
Answer:
The #2 hydraulic pump supplies hydraulic pressure to the #2 fore, aft, and lateral primary servos and the
components of the pilot assist area; pitch, roll, and yaw SAS actuators, pitch boost servo, collective and
yaw boost servos, and the pitch trim assembly. A pressure reducer in the pilot assist module reduces the
3000 PSI pump pressure to 1000 PSI for use by the pitch trim servo.
Question:
11. What are the components of the pilot assist area?
Answer:
pitch SAS actuator roll SAS actuator yaw SAS actuator pitch boost servo collective and yaw boost servo
pitch trim assembly
Question:
12. For the pitch trim servo, a pressure reducer in the pilot assist module reduces the ____ PSI pump
pressure to ____ PSI?
Answer:
3000 PSI to 1000 PSI
Question:
13. Can the backup pump supply pressure to the #1 and #2 hydraulic pumps simultaneously?
Answer:
YES
Question:
14. What systems are supplied power on from the backup pump?
Answer:
#2 tail rotor servo and APU accumulator
Question:
15. What supplies hydraulic pressure to the flight controls while the rotor is not turning?
Answer:
backup pump
Question:
16. What lights on the caution/advisory panel turn on the backup pump?
Answer:
#1 RSVR low #1 HYD PUMP #1 Tail Rotor Servo #2 HYD PUMP APU ACCUM LOW
Question:
17. What piece isolates the primary servos, and where is it located?