CORRECT ANSWERS
Question:
1. To prepare animal-oriented preparations a compounding technician would need to follow rules set forth
by the ___________.
Answer:
AVMA
Question:
2. A patient that is being treated with an ___________ has come into the pharmacy today to speak to the
pharmacist because they have a dry cough that they cannot get rid of no matter what they try to do. The
pharmacist tells them that this is a common side effect of ace inhibitors.
Answer:
lisinopril
Question:
3. Who is ultimately responsible for the accuracy and dispensing of prescriptions from the pharmacy?
Answer:
pharmacist
Question:
4. The maximum dosage for acetaminophen a day would be ________.
Answer:
4000 mg
Question:
5. Upon final review of a prescription the pharmacist finds that the technician has entered the prescription
data into the wrong patient profile. This type of medication error is what type of dispensing error?
Answer:
wrong label/mislabeling error
Question:
6. To compound hazardous substances, technicians will need to have additional training on the handling of
these substances as found in the __________.
Answer:
USP <800>
Question:
7. Psychoactive drugs in the _________ family are used to treat anxiety, panic attacks, seizures, and
insomnia.
Answer:
benzodiazepine
, Question:
8. A technician is moving a case of ten 1-liter bags out of the store room. How many mLs would this be
equal to for her report?
Answer:
10,000 mL
Question:
9. Which DEA number would be valid for Dr. Shelly Franklin?
Answer:
AF5692137
Question:
10. Which organization maintains a hazardous drug list?
Answer:
NIOSH
Question:
11. If a patient reports to you that they have an ADR what should you do as a technician?
Answer:
notify the pharmacist so they can counsel the patient
Question:
12. Colorful labels that are attached to the pill vial and indicate information that the patient needs to know
about their medication is known as ___________ labels.
Answer:
auxiliary
Question:
13. A compounding technician must use high-grade chemicals and ingredients that have been approved by
the _______________ guidelines for compounding.
Answer:
USP-NF
Question:
14. ____________ evaluates the benefits and risks of an investigational drug on a large group of people.
Answer:
Phase 3
Question:
15. Most vials of insulin when stored at room temperature have an expiration date of ________ before they
start losing potency.
Answer:
28 days