QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. A(n) ___ structure enables an organization to form relationships with customers, suppliers, and/or
competitors either by pooling organizational resources for mutual benefit or cooperating in an uncertain
global environment.
Answer:
boundaryless
Question:
2. ___ is a measure of how safe and satisfied employees feel with their jobs.
Answer:
Quality of work life (QWL)
Question:
3. ___ is the transfer of responsibility and decision making authority from a central office to people and
locations closer to the situation that demands attention.
Answer:
Decentralization
Question:
4. Which HRM function is specifically involved with providing employee feedback about how they are
currently doing their job:
Answer:
Performance management
Question:
5. Which HRM function is specifically involved with hiring:
Answer:
Staffing
Question:
6. What is HRM focused on:
Answer:
attracting, retaining and developing a firm's employees
Question:
7. The focus of firms that adopt the defender strategy is (choose all the appropriate answers):
innovation efficiency flexibility control
Answer:
-efficiency
-control
, Question:
8. A firm that adopts a differentiation strategy has the following characteristics (choose all the appropriate
answers):
a. heavy capital investment to obtain economics of scale
b. strong capability in R&D and engineering
c. intense supervision of employees & tight cost control
d.need for highly skilled labor, scientists or marketing capabilities
Answer:
b. strong capability in R&D and engineering
d.need for highly skilled labor, scientists or marketing capabilities
Question:
9. A firm that adopts a differentiation business strategy is similar to adopting:
a. A cost leadership strategy
b. A defender strategy
c. A prospector strategy
d. None of the above
Answer:
c. A prospector strategy
Question:
10. Firms that focus on technological leadership tend to have (choose all the appropriate answers):
A. - explicit job descriptions
B. - informal hiring & socialization of new employees
C. - individual-focused training
D. - external training
Answer:
- informal hiring & socialization of new employees
- external training
Question:
11. Firms that focus on efficiency tend to have (choose all the appropriate answers):
A. - detailed work planning
B. - broad job classes
C. - external recruitment
D. - cross-functional training
Answer:
detailed work planning
Question:
12. Firms that adopt the prospector strategy tend to have (choose all that apply)
A. - on-the-job training
B. - supervisors make selection decisions
C. - loose work planning none of the above
Answer:
- supervisors make selection decisions
- loose work planning