CORRECT ANSWERS
Question:
1. Abductive reasoning
Answer:
is thinking to determine the best explanation with the information at hand
Question:
2. Inductive reasoning
Answer:
you will use signs and symptoms as a guide. Using logical reasoning, you will be able to gather the
information necessary and use your previous knowledge to effectively care for patients.
Question:
3. ankle brachial index (ABI)
Answer:
screening measure for peripheral artery disease.
Question:
4. 4 types of pt data: Complete (Total Health) Database aka comprehensive assessment
Answer:
complete health history + full physical (head to toe assessment) Used for new admissions, baseline
assessments, PRIMARY CARE
Question:
5. 4 types of data: Focused or Problem-Centered
Answer:
limited or short-term problem. Targeted to specific complaint or system
Question:
6. 4 TYPES OF DATA: emergency database
Answer:
rapid collection of crucial info and often is compiled with lifesaving measures
Urgent care/ ER
Question:
7. 4 types of data: follow-up database
Answer:
Reassessing identified problems. What change has occurred? Is the problem getting better or worse?
Which coping strategies are used?
Usually at next Dr. visit
Question:
8. primary lesions
,Answer:
immediate result of a specific causative factor; develop on previously unaltered skin
Freckles,moles, patches, mosquito bite, chickenpox
Question:
9. secondary lesions
Answer:
When primary lesion changes overtime because of scratching or infection
Scars, ulcers, bullae, pustule
Question:
10. Pressure injuries stage 1
Answer:
•Non-blanchable erythema Skin is intact but reddened and does not blanch (turn light with fingertip
pressure)
•Light skin appears pink or reddened
•Dark skin appears darker and also does not blanch
Question:
11. Pressure injury stage 2
Answer:
skin loss (partial-thickness); may see a blister or shallow reddish-pink ulcer; the blister may be intact or
open
Question:
12. Pressure injury stage 3
Answer:
skin loss (full-thickness); skin gone; may see subcutaneous fat; slough (dead soft tissue, often moist and
varies in color - white, yellow, green, or tan) may be present; could be attached or stringy loose
Question:
13. Pressure injury stage 4
Answer:
full-thickness skin and tissue loss with muscle, tendon, and bone exposure; slough and eschar (thick,
leathery dead tissue that may be loose or attached to skin); often black or brown
Question:
14. On assessing your patient's sacral pressure injury you note that the tissue over the sacrum is dark hard
and adherent to the wound edge which stage would be applied to this patient's pressure injury?
A. Stage 2 B. Stage 4 C. Unstageable D. Suspected deep tissue damage
Answer:
C. Unstageable- the assessed pressure injury was covered with necrotic tissue. The depth could not be
determined.
, Question:
15. Which characteristic would be indicative of abnormal healing of a primary wound?
A. Slough tissue in the wound base.
B. A fruity earthy or a putrid odor
C. A dry or moist granulation tissue bed.
D. Drainage for more than 3 days after closure.
Answer:
D. If a primary intention, wound has drained for more than three days after closure. Everything else are
signs of abnormal healing of a secondary intention wound .
Question:
16. Edema +1
Answer:
mild pitting, slight indentation, no perceptible swelling of the leg
Question:
17. Edema +2
Answer:
moderate pitting, indentation subsides rapidly
Question:
18. Edema +3
Answer:
deep pitting, indentation remains for a short time, leg looks swollen
Question:
19. Edema +4
Answer:
very deep pitting, indentation lasts a long time, leg is grossly swollen and distorted
Question:
20. New Patient
Answer:
Complete total health assessment needed
Question:
21. Phase 1: General Survey