CORRECT ANSWERS
Question:
1. What major changes occurred in healthcare in the 21st century?
Answer:
- Development of patient/client-centered care
- Increased use of technology
- Increased personal responsibility
Question:
2. What are social determinants of health?
Answer:
social conditions in which people live, their income, their social status, their education, their literacy level,
their home and work environment, their support networks, their gender, their culture, and the availability
of health services
Question:
3. What are healthcare disparities?
Answer:
differences in healthcare and health outcomes experienced by one population compared with another
Question:
4. What are the three core roles/function of government in healthcare?
Answer:
1. Assesses healthcare problems
2. Intervenes by developing relevant healthcare policy that provides access to services
3. Ensures that services are delivered and outcomes are achieved
Question:
5. What are the goals patient protection and affordable care act?
Answer:
1. Provide affordable health insurance coverage to most Americans
2. Lower costs
3. Improve access to primary care Preventive care and prescription benefits
4. Cover pre-existing conditions
5. Extend young adults' coverage
Question:
6. What is patient/client centered care?
Answer:
Care that values a patients cultural traditions, personal preferences, values, families, and lifestyles
Question:
7. Is technology drastically improving lives?
,Answer:
Yes
Question:
8. What is health information technology
Answer:
comprehensive management of health information and its exchange between consumers, providers,
government, and insurers in a secure manner Electronic health records
Question:
9. What is telehealth?
Answer:
Use of electronic information and telecommunications technologies to support long-distance clinical
healthcare, patient and professional health-related education, public health, and health administration
Question:
10. What is personal responsibility for health?
Answer:
Active participation in one's own health through education and lifestyle changes
Question:
11. What is public health nursing?
Answer:
population-based practice, defined as a synthesis of nursing and public health within the context of
preventing disease and disability and promoting and protecting the health of the entire community
Ex. Encouraging people to get vaccines, advertisements for healthy eating
Question:
12. Who is the client/unit of care with public health nursing?
Answer:
The population
Question:
13. What is the primary obligation of public health nursing?
Answer:
to achieve the greatest good for the greatest number of people or people as a whole.
Question:
14. What does public health nursing focus on?
Answer:
strategies that create healthy environmental, social, and economic conditions in which populations may
thrive.
Question:
15. What is primary prevention? (Cheapest)
Answer:
Health promotion and illness prevention
,Question:
16. What is secondary prevention?
Answer:
treating or controlling a disease or condition after it occurs
Question:
17. What is tertiary prevention?
Answer:
Rehabilitative therapies and monitoring of health to prevent complications or further illness, injury, or
disability
Question:
18. What is a public health nurse obligated to do?
Answer:
obligated to actively identify and reach out to all who might benefit from a specific activity or service.
Question:
19. What is used to assure the best overall improvement of health within a population
Answer:
Use of resources and new evidence based strategies
Question:
20. What is the most effective way to promote and protect the health of people?
Answer:
Collaboration with other professions, populations, organizations and stakeholder groups
Question:
21. What does the American Nurses Association do?
Answer:
sets the scope and standards for all professional nursing practice.
Question:
22. What does the publication "Public Health Nursing: Scope and Standards of Practice" establish?
Answer:
the characteristics of competent public health nursing practice and is the legal standard of practice
Question:
23. What is the public health interaction wheel?
Answer:
Provides 17 interventions to support the protection or improving of health status
Question:
24. What is the main intervention used in the public health nursing interventions?
Answer:
Surveillance
, Question:
25. What is the education for public health nursing?
Answer:
- Baccalaureate degree in nursing (BS or BSN)
- Generalist master's degree as clinical nurse leader (CNL)
Question:
26. What are some public health nursing specialists?
Answer:
- MSN
- MPH
- MSN/MPH
- Doctoral degrees: PhD, DNP, DrPH
Question:
27. What have peopled of all cultures focused on since the beginning of civilization?
Answer:
people in all cultures have focused on birth, health, illness, and death
Question:
28. In the middle ages, what was care of ill people based on?
Answer:
The household
Question:
29. What was a big problem in the middle ages due to the development of cities from social structure?
Answer:
Overcrowding and poor sanitation, leading to reoccurring epidemics
Question:
30. What did the English Poor Law of 1601 do?
Answer:
marked the beginning of state-provided relief for the poor, placing a legal responsibility on each district to
care for people within its boundaries who, either because of age or infirmity, were unable to work
Question:
31. What happened in the 1800s to care for the sick?
Answer:
variety of reforms were initiated throughout Europe, establishing hospitals
Question:
32. What were the first hospitals called and why?
Answer:
Death houses because the fatality rates in these institutions were high, particularly for newborns and
people with open wounds