AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. quiz 1: after the last pleading is filed, an attorney can file a motion for a directed verdict
Answer:
false
Question:
2. quiz 1: uniform state laws were adopted by individual states after being written by Congress
Answer:
false
Question:
3. quiz 1: a plantiff files a complaint, which initiates the dispute. When a defendant files a _________ he is
attacking the plaintiff's pleading as not stating a cause of action or defense.
notice of service motion to dismiss motion for summary judgment counterclaim
Answer:
motion to dismiss
Question:
4. quiz 1: the securities exchange commission (SEC) was created as part of an act of Congress. The SEC
creates
case precedent statutory law administrative regulations Constitutional law
Answer:
administrative
Question:
5. suppose Devonne signs a contract to purchase a cottage from Anthony, but Anthony later refuses to
transfer title to the cottage to Devonne. Devonne could force Anthony to transfer title to the cottage by
asking a court for an order of_________
substantive law legal damages injunctive law specific performance
Answer:
injunctive law
Question:
6. Eli Lilly is considering a joint venture with a start-up pharmaceutical company. Under this joint venture
manufacturing agreement. Eli Lilly as the manufacturer has authority to manufacture products under the
start-up's proprietary trademark.
true false
Answer:
false
, Question:
7. Jozeca and Kent decide to create Gardens by You, an unincorporated association for grow a community
garden. If someone is injured from food grown at Gardens by You, they can sue Gardens by You directly.
true false
Answer:
false- unincorporated are non for profits and can't be sued
Question:
8. You and classmates get into a heated discussion about whether employees owe confidentiality to their
companies. The text explains than an ethics duty of confidentiality could be breached in any of the
following situations except:
customer lists or leads are disclosed to a competitor when a confidential informant tells govt officials of
illegal company activity proprietary information or technology of a business is disclosed information
obtained through research of the employee is disclosed
Answer:
when a confidential informant tells govt officials of illegal company activity
Question:
9. A landowner is not under any duty to warn of dangers or to make the premises safe to protect the
trespasser from harm.
true false
Answer:
true
Question:
10. A fee simple defeasible is an interest that gives the grantee all the rights of a fee simple subject to
compliance with certain restrictions
true false
Answer:
false
Question:
11. Characteristics of the fee simple estate include all of the following except the estate_________.
A. - can be attached or used to satisfy the owner's debt before or after the owner's death
B. - is not subject to rights of the owner's surviving spouse
C. - is alienable during life
D. - is alienable by will
Answer:
is not subject to rights of the owner's surviving spouse (it is subject to the spouse)
Question:
12. If Angelica transfers her entire lease to Will, a third party, she has ________ her lease and she _______
for further rent payments and any restrictions in the lease will be construed in favor of the_______
assigned, is not liable, tenant. assigned, remains liable, tenant. subleased, remains liable, landlord.
assigned, remains liable, landlord.
Answer:
assigned, remains liable, tenant.