CORRECT ANSWERS
Question:
1. Public Health records that contribute most to people being healthier today than they were a century ago
are
Answer:
Sanitation, better nutrition...
Question:
2. The core functions of Public Health
Answer:
Assessment, policy development and assurance
Question:
3. Primary prevention refers to
Answer:
Prevent of exposure to risk factors
Question:
4. Which of the following is true of Public Health Assessment?
Answer:
Monitor health status
Question:
5. Mammograms to detect breast cancer are examples of
Answer:
Secondary Prevention (Screenings)
Question:
6. Vaccines are examples of
Answer:
Primary Prevention
Question:
7. Seatbelt laws are an example of
Answer:
Secondary Prevention
Question:
8. Environmental health does not include
Answer:
Treatment of lung cancer
, Question:
9. Public health focuses on _______ of disease and ________ of health.
Answer:
Prevention, promotion
Question:
10. Which of the following is not part of the emiology triangle?
Answer:
Assessments
Question:
11. Restricting the legal drinking age in the United States to 21 is an example of
Answer:
Paternalism
Question:
12. Which of the following reasons for limiting peoples freedom is likely to be the most controversial?
Answer:
To prevent someone from harming himself
Question:
13. Which of the following is NOT true about epidemiology?
Answer:
It's primarily an experimental science
Question:
14. John Snow is called the father of modern epidemiology because
Answer:
He was the 1st to use epidemiology by recognizing natural experiments
Question:
15. From an epidemiological perspective which of the following is NOT true of chronic diseases?
Answer:
They are less prevalent in 2010
Question:
16. Which of the following statements is NOT true of the 1976 Legionnaires outbreak?
Answer:
It was caused by a previously well known disease
Question:
17. When epidemiologist are called on to investigate an outbreak of an infectious disease what is the first
thing they must do?
Answer:
Agree on a case definition