UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT
ANSWERS
Question:
1. Network Functions Virtualization (NFV)
Answer:
Moved network functions from stand-alone appliances to software running on any server, reducing the
time-to-market for products.
Question:
2. Software-Defined Networks (SDN)
Answer:
This architecture decouples the network control and forwarding functions enabling the network control to
become directly programmable and the underlying infrastructure to be abstracted for applications and
network services.
Question:
3. NFV Components
Answer:
Virtual Network Functions (VNFs) Network Functions Virtualization Infrastructure (NFVI) NFV
Management and Orchestration (NFV-MANO)
Question:
4. NFV Management and Orchestration (NFV-MANO)
Answer:
Consists of all functional blocks, data repositories, reference points, and interfaces that are used for
managing and orchestrating VNFs and the NFVI.
Question:
5. Network Functions Virtualization Infrastructure (NFVI)
Answer:
Is the entirety of the hardware and software components that build the environment where VNFs are
deployed.
Question:
6. Virtual Network Functions (VNFs)
Answer:
Are the software implementations of network functions.
Question:
7. Open Platform for NFV (OPNFV)
Answer:
Created by the Linux Foundation in 2014 and is a collaborative open-source platform that seeks to develop
NFV and shape its evolution.
,Question:
8. OpenStack
Answer:
An open-source cloud computing platform that has high market penetration that includes a collection of
interoperable modules that are used to orchestrate large pools of compute, storage, and networking
resources.
Question:
9. Nova
Answer:
OpenStack compute module, is used to create and delete compute instances as required.
Question:
10. Glance
Answer:
OpenStack module that synchronizes and maintains VM images across the com pute cluster.
Question:
11. Keystone
Answer:
Module that provides authentication for accessing all OpenStack services.
Question:
12. Cinder
Answer:
OpenStack module that provides block storage used as storage volumes for VMs.
Question:
13. Swift
Answer:
OpenStack module that provides object storage that is used to store large amounts of static data in a
cluster.
Question:
14. Neutron
Answer:
or networking, OpenStack module that allows the different compute instances and storage nodes to
communicate with each other.
Question:
15. Horizon
Answer:
OpenStack module provides a GUI dashboard, and is by far the most widely deployed management
module.
Question:
16. Heat
, Answer:
OpenStack module that helps expedite orchestration of applications across multiple compute instances by
using templates.
Question:
17. Celiometer
Answer:
OpenStack module that monitors the NFVI and helps identify bottlenecks and resource optimization
opportunities.
Question:
18. Ironic
Answer:
OpenStack module that is a provisioning tool for baremetal installation of compute capabilities instead of
VMs in OpenStack.
Question:
19. Congress
Answer:
OpenStack module that is a policy management framework for the OpenStack environment.
Question:
20. Designate
Answer:
OpenStack module that is used to point applications in the OpenStack environment to a trusted DNS
source.
Question:
21. Barbican
Answer:
OpenStack module that works with Keystone authentication to manage internal application security by
behaving as a key manager.
Question:
22. Murano
Answer:
OpenStack module that provides a white list repository of applications.
Question:
23. Trove
Answer:
OpenStack module that provides a distributed database service and enables users to deploy relational and
non-relational database engines.
Question:
24. Sahara