QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. The Owner
Answer:
Hires the contractor
Question:
2. What circumstance warrants contacting the contractor immediately?
Answer:
When there is a non-conforming item
Question:
3. The building official
Answer:
Is responsible for reviewing and approving special inspection reports
Question:
4. Special inspections are not required for a fabricator if....
Answer:
Approved by the building official
Question:
5. What can inspection of fabricators be waived?
Answer:
When the fabricator is approved by the building official
Question:
6. The statement of special inspections is prepared by_______ and approved by______?
Answer:
The RDP; The building official
Question:
7. The special inspector shall furnish inspection reports to the?
Answer:
Building official, engineer, and other designated persons
Question:
8. The special inspector shall demonstrate competence to the satisfaction of the?
Answer:
building official
Question:
9. The reports of a technical finding are approved by?
, Answer:
The building official
Question:
10. A special inspector does NOT need basic knowledge of?
Answer:
Structural design
Question:
11. The building department holds all of the following responsibilities EXCEPT?
Answer:
Submit the final report
Question:
12. The special inspection process....
Answer:
is in addition to inspections conducted by the building official
Question:
13. which of the following is not required of the special inspector prior to arriving at the job site
Answer:
Meet with the contractor
Question:
14. The special inspector is responsible for all of the following EXCEPT?
Answer:
Retain special inspection records
Question:
15. Which of the following is not part of the special inspectors roll?
Answer:
Instruct the contractor how to perform his work
Question:
16. Who shall the special inspector notify when discrepancies are observed?
Answer:
The contractor
Question:
17. The special inspector shall first report all non-conforming items in the field to the immediate attention
of?
Answer:
The contractor
Question:
18. What risk category would an elementary school belong to?