CORRECT ANSWERS
Question:
1. Regulatory Conditions
Answer:
features of the environmental context to which movements must conform if they are to achieve the action
goal
Question:
2. Non-Regulatory Conditions
Answer:
features of the environment that have no influence or only an indirect influence on movement
characteristics
Question:
3. Intertrial Variability
Answer:
variations in the regulatory conditions associated with the performance of a skill change or stay the same
from one trial to the next
Question:
4. Body Stability
Answer:
skills that involve no change in body location during the performance of the skill
Question:
5. Body Transport
Answer:
includes active and passive changes of body locations
Question:
6. Object Manipulation
Answer:
maintaining/changing the position of moveable objects
Question:
7. Schmitt's General Schema Theory
Answer:
schema decides parameters for a generalized motor program
Question:
8. Dynamical Systems Theory
, Answer:
an approach to describing and explaining the control of coordinated movement that emphasizes the role of
information in the environment and the dynamic properties of the body and limbs
Question:
9. Optimal Theory
Answer:
a complementary theory to DST and SGST that added these elements:
-conditions that enhance expectancies for future performance
-variables that influence learners' autonomy
-external focus of attention on the intended movement effect
Question:
10. Learning
Answer:
a change in the capability to perform a skill that must be inferred from a relatively permanent improvement
in performance as a result of practice or experience
Question:
11. Performance
Answer:
is an observable behavior execution of a skill at a specific time and in a specific behavior
Question:
12. Characteristics of Learning
Answer:
inferred from performance relatively permanent due to practice not influenced by performance variables
Question:
13. Cognitive Stage of Learning
Answer:
beginner focuses on solving cognitively oriented problems related to what to do and how to do t
Question:
14. Associate Stage of Learning
Answer:
person has learned to associate environmental information with required movements to achieve the goal of
the skill
Question:
15. Autonomous Stage of Learning
Answer:
final stage where performance of the skill is automatic or habitual
Question:
16. Observing Practice Performance