CORRECT ANSWERS
Question:
1. communication
Answer:
the intentional exchange of meaning between people through symbolic (intentional) messages in a
transactional (simultaneous exchange of information) process
Question:
2. organizational communication
Answer:
the study of how messages, meanings, and information function in the creation and maintenance of
complex social collective entities to which authority and agency are attributed
Question:
3. what are the 4 challenges of organizational communication
Answer:
globalization, terrorism, climate change, changes in demographics
Question:
4. what is globalization
Answer:
the process of our world becoming ever more connected in economic, political, organizational, and
personal terms as transportation and telecommunication systems improve, leads to outsourcing. examples:
shein, temu, meta
Question:
5. what is terrorism
Answer:
a set of strategies (rather than a particular ideology) that involves the use of unpredictable violence against
individuals and thus creates ongoing fear and suspicion among large groups of people. example: 9/11
Question:
6. What is climate change?
Answer:
the upward shift in overall global temperatures, rising sea levels, and extreme weather events. examples:
alaska glaciers, sea levels rising threatening coastal cities
Question:
7. what are changes in demographics
Answer:
demographics are statistical descriptions of characteristics of a population, such as age, gender, race,
income, educational attainment, etc.
, Question:
8. what are the 7 domains of communication theory
Answer:
- rhetorical: practical art of discourse
- semiotic: intersubjective mediation by signs
- phenomenological: experience of otherness, dialogue, use dialogue to mediate conflict between two
employees
- cybernetic: information processing
- sociopsychological: expression, interacting, and influence
- sociocultural: (re)production of social order
- critical: discursive reflection
Question:
9. what is the importance of specialization (machine metaphor)
Answer:
theory suggests we can learn something about organizations by an object resembling something, division
of labor: each person has a responsibility
Question:
10. what is standardization (machine metaphor)
Answer:
each aspect is expected to perform and meet certain expectation
Question:
11. what is replaceability (machine metaphor)
Answer:
if you are not working in the role then you are replaced
Question:
12. what is predictability (machine metaphor)
Answer:
rules that govern the way a machine works and operates, certain rules for certain roles
Question:
13. who was henri fayol
Answer:
french industialist of late 19th/early 20th centuries, theory of classical management
Question:
14. what are the elements of management (henri fayol theory of classical management)
Answer:
- planning: determine the best way to attain goals
- organizing: arrangement of human resources
- command: managers set tasks to meet organizational goals
- coordination: activities harmonized into single whole, separation of activities
- control: comparison between goals and activities to ensure functionality