TEST UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT
ANSWERS
Question:
1. UCR data reflects reported crime that has been sustained by the crown attorney. T or F
Answer:
False
Question:
2. Who provides for police foundations in Canada?
Answer:
Peel
Question:
3. The first city to have a telegraph was?
Answer:
Chicago
Question:
4. What are police motorcycles used for?
Answer:
Highway patrol and heavy traffic areas
Question:
5. Provincial and Municipal governments use UCR to aid decisions? T or F
Answer:
True
Question:
6. The two most important factors in prioritization are incident type and response time? T or F
Answer:
False
Question:
7. Typical police prisoner transport vehicles carry:
Answer:
12-21 Prisoners
Question:
8. The theory that hold that "crime occurs when individuals perceive it is in their interest to engage in
crime". T or F
Answer:
True
, Question:
9. Which criminological theory suggests that crime is shaped by factors external to the individual including
experience within neighborhood or peers and family?
Answer:
Sociological
Question:
10. The first typical statement made by the caller gives an idea as the call type and severity. T or F
Answer:
True
Question:
11. What radio systems are used to ensure that surveillance, special enforcement activities or tactical
operations are not compromised?
Answer:
Encryption
Question:
12. Multisite trunked radio systems offer advantages over simpler systems. Which of the following gives
an example of those advantages?
Answer:
It offers expanded range and more efficient frequency use
Question:
13. What is used to prioritize a call?
Answer:
The seriousness of the incident and the time lapse
Question:
14. It is important for communications to know that if a law enforcement officer has a warrant for
someone's arrest that they can make that arrest anywhere in Canada if it is endorsed by who?
Answer:
Justice of Peace
Question:
15. During the post dispatch phase, the law enforcement telecommunicators role is limited and they should
allow field units to finalize the investigation and communicate amongst themselves. T or F
Answer:
False
Question:
16. What system keeps track of location of the active location incidents and which unit that was assigned
to respond, therefore helping telecommunicators manage their resources?
Answer:
CAD