,Table Of Contents
tf tf
1. Introduction to Medical Language
tf tf tf tf
2. Body Structure, Oncology, and Laboratory Tests
tf tf tf tf tf tf
3. Directional Terms, Positions, and Imaging
tf tf tf tf tf
4. Integumentary System
tf tf
5. Respiratory System
tf tf
6. Urinary System
tf tf
7. Male Reproductive System
tf tf tf
8. Female Reproductive System
tf tf tf
9. Obstetrics and Neonatology
tf tf tf
10. Cardiovascular, Immune, Lymphatic Systems and Blood
tf tf tf tf tf tf
11. Digestive System
tf tf
12. Eye
tf
13. Ear
tf
14. Musculoskeletal System
tf tf
15. Nervous System and Behavioral Health
tf tf tf tf tf
16. Endocrine System
tf tf tf
,Chapter 01: Introduction to Medical Language and Evolve Student ResourcesLaFleu
tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf
r: Exploring Medical Language, 11th Edition
tf tf tf tf tf
MULTIPLE CHOICE tf
1. Medical language includes terms built from which of the following languages?
tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf
a. German and Russian tf tf
b. Italian and French tf tf
c. Greek and Latin tf tf
d. Chinese and Japanese tf tf
ANSWER: C REF: 3 tft f tftftf OBJ: 2 t f
TOP: Origins of Medical Language
t f tf tf tf
2. A medical term formed from the first letters of the words in a phrase, which can be spoken asa wh
tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf
ole word and usually contains a vowel, such as laser, is
tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf
a. an eponym. tf
b. modern language. tf
c. built from the English language. tf tf tf tf
d. an acronym. tf
ANSWER: D REF: 4 tft f tftftf OBJ: 2 t f
TOP: Origins of Medical Language
t f tf tf tf
3. A term named for a person or a place, such as Alzheimer disease named for the physician whofirst
tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf
described the symptoms as seen in a patient, is tf tf tf tf tf tf tf tf
a. an acronym. tf .
b. built from the English language. tf tf tf tf
c. an eponym. tf
d. modern language. tf
ANSWER: C REF: 4 tft f tftftf OBJ: 2 t f
TOP: Origins of Medical Language
t f tf tf tf
4. The word part that contains the fundamental meaning of the word is the
tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf
a. prefix.
b. word root. tf
c. suffix.
d. combining vowel. tf
ANSWER: tft f B REF: 6 tftftf OBJ: 4 tftft f TOP: Word Parts t f tf
5. The word part that is attached to the beginning of a word root to modify its meaning is the
tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf
a. word root. tf
b. suffix.
c. prefix.
d. combining vowel. tf
ANSWER: tft f C REF: 7 tftftf OBJ: 4 tftft f TOP: Word Parts t f tf
6. The word part that is attached to the end of a word root to modify its meaning is the
tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf tf
, a. combining vowel. tf
b. suffix.
c. word root.tf
d. prefix.
ANSWER: tft f B REF: 7 tftftf OBJ: 4
tftft f TOP: Word Parts
t f tf
7. All medical terms have at least one
tf tf tf tf tf tf
a. prefix.
b. combining vowel. tf
c. suffix.
d. word root. tf
ANSWER: tft f D REF: 6 tftftf OBJ: 4
tftft f TOP: Word Parts
t f tf
8. A combining form is made up of a
tf tf tf tf tf tf tf
a. word root and a combining vowel.
tf tf tf tf tf
b. prefix and a combining vowel. tf tf tf tf
c. combining vowel and a suffix. tf tf tf tf
d. prefix and a word root. tf tf tf tf
ANSWER: tft f A REF: 9 tftftf OBJ: 4
tftft f TOP: Word Parts
t f tf
9. A combining vowel is used to
tf tf tf tf tf
a. ease word pronunciation.
tf tf
b. modify the meaning of a word. tf tf tf tf tf
c. make analyzing a word easier.
B.CM
tf tf tf tf
d. make defining a word easier.
N RIG
tf tf tf tf f
t
USNT O
tf tf
tf tf tf
ANSWER: tft f A REF: 8 tftftf OBJ: 4
tftft f TOP: Word Parts
t f tf
10. The most common combining vowel is
tf tf tf tf tf
a. a.
b. i.
c. e.
d. o.
ANSWER: tft f D REF: 8 tftftf OBJ: 4
tftft f TOP: Word Parts
t f tf
11. In the term arthr/itis, itis is the
tf tf tf tf tf tf
a. word root. tf
b. prefix.
c. combining vowel. tf
d. suffix.
ANSWER: tft f D REF: 7 tftftf OBJ: 4
tftft f TOP: Word Parts
t f tf
12. In the term sub/hepat/ic, which part is the prefix?
tf tf tf tf tf tf tf tf
a. ic
b. sub
c. hepat
d. hepat/o